Νεκρή γυναίκα από κορονοϊό μετά από μεταμόσχευση

23 Φεβρουαρίου, 2021

Μία νέα τραγωδία έλαβε χώρα την περίοδο της πανδημίας, με μία γυναίκα η οποία έχασε τη ζωή της, λίγες ώρες αφότου έκανε μεταμόσχευση πνεύμονα. Το περιστατικό συνέβη στο Μίσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

 

Η γυναίκα δότρια ήταν θετική στον κορονοϊό και δέχτηκε το μόσχευμα μετά από περίοδο μακράς αναμονής και ειδικότερα, περισσότερο από ένα χρόνο. Ωστόσο, ο γιατρός που πραγματοποίησε την επέμβαση δεν γνώριζε πως οι πνεύμονες ήταν μολυσμένοι από τον ιό. To μόσχευμα είχε βρεθεί μετά από τροχαίο που είχε μια άλλη γυναίκα, χωρίς κανείς να γνωρίζει να είναι θετική στον ιό.

 

 

Η άτυχη γυναίκα παρουσίασε πολύ γρήγορα τα συμπτώματα του κορονοϊού και έτσι αποκαλύφθηκε τι ακριβώς είχε συμβεί. Η ασθενής έχασε τη ζωή της δυο μήνες αργότερα. Το νοσοκομείο αναφέρει πως τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες ωστόσο η οικογένεια της γυναίκας θα καταφύγει στην δικαιοσύνη.

Τα ιατρικά λάθη δε συγχωρούνται!

 

Ο Συνήγορος του Ασθενή είναι πάντα δίπλα στα θύματα ιατρικού λάθους και τις οικογένειες τους.  Εάν πιστεύετε ότι εσείς ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο έχει υποστεί οποιοαδήποτε μορφής βλάβη, ηθική ή σωματική, εξαιτίας ενός ιατρικού λάθους, είμαστε εδώ να σας ακούσουμε!

 

Επικοινωνήστε σήμερα με το Συνήγορο του Ασθενή στο 211-0121395 ή με email στο info@sta.bcla.com.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα δικαιώματα σας ως πολίτης και ασθενής με σκοπό να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Με σεβασμό στο λειτούργημα του γιατρού και την προσπάθεια του να το εξασκεί καθημερινά με τα μέσα που διαθέτει, οφείλουμε να διασφαλίζουμε νομικά τον κάθε ασθενή με σκοπό την απρόσκοπτη λειτουργία του ιατρικού συστήματος.

Πιστεύετε ότι η υγεία σας παραμελήθηκε λόγω της πανδημίας;

Μη διστάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή μας για οποιαδήποτε απορία σας.

Λ. Συγγρού 262, Αθήνα Τ.Κ 17672

+30 211 012 1395

support@sta.bcla.gr

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας