Νεκρός από γρίπη ή από ιατρική αμέλεια;

12 Φεβρουαρίου, 2019

Η γρίπη που έχει χτυπήσει τη χώρα μας τον τελευταίο καιρό διεκδικεί όλο και περισσότερες ανθρώπινες ζωές. Το τελευταίο κρούσμα αφαίρεσε τη ζωή από έναν 34χρονο πατέρα στην Κύπρο, ωστόσο η οικογένεια του στρέφεται εναντίον του νοσηλευτικού προσωπικού για θάνατο εξ αμελείας.
Η αρχή της ιστορίας
Τον τελευταίο καιρό ο άτυχος άνδρας ένιωθε αδιαθεσία και τελικά επισκέφθηκε τοπικό νοσοκομείο, όπου και διαγνώστηκε με λαρυγγίτιδα. Ο γιατρός του χορήγησε κορτιζόνη και του έγραψε φάρμακα για κρυολόγημα, διαβεβαιώνοντας τον πως με ξεκούραση θα γίνονταν σύντομα καλά.
Ο ασθενής επέστρεψε σπίτι του αλλά παρά την αγωγή που λάμβανε, εξακολουθούσε να έχει έντονο βήχα και πυρετό. Με παρότρυνση της αδερφής του, επισκέφτηκε ξανά το νοσοκομείο. Οι γιατροί του χορήγησαν ορό και ύστερα από λίγη ώρα του έδωσαν πάλι εξιτήριο.
Το τραγικό τέλος
Λίγες ημέρες αργότερα, καταβεβλημένος από τα συμπτώματα, μεταφέρθηκε εκτάκτως στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, όμως παρά τις προσπάθειες του νοσηλευτικού προσωπικού, ο 34χρονος έχασε τη μάχη με τη ζωή.
Η οικογένεια του κατήγγειλε τους γιατρούς του νοσοκομείου για ιατρική αμέλεια καθώς δεν του χορήγησαν τη σωστή θεραπεία και υποτίμησαν την σοβαρή κατάσταση του ασθενή. Την ίδια ώρα δεκάδες ασθενείς δίνουν τον δικό τους αγώνα ενάντια στη θανατηφόρα γρίπη, η οποία όμως φαίνεται ότι έχει το πάνω χέρι.
Έλλειψη εμβολίων κατά της γρίπης
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία είναι η έλλειψη εμβολίων για την αντιμετώπιση της γρίπης. Τα αποθέματα είναι ελάχιστα και έχουν μοιραστεί κυρίως σε δημόσια νοσοκομεία, χωρίς όμως να μπορούν να καλύψουν τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα.
Τα ιατρικά λάθη δεν συγχωρούνται
Η παραπάνω ιστορία έρχεται να προστεθεί σε μία μεγάλη λίστα ιατρικών λαθών που είχαν σαν αποτέλεσμα άτυχοι ασθενείς να χάσουν το πολυτιμοτερο τους αγαθό, τη ζωή τους.
Όσοι έχουν υποστεί κάποιο ιατρικό σφάλμα δεν πρέπει να σιωπούν, πρέπει να κάνουν στην άκρη τον πόνο ή τον φόβο και τους ενδοιασμούς τους και να επιζητούν τη δικαίωση. Όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο. Κανένας ανεπαρκής και αδιάφορος λειτουργός Υγείας δεν πρέπει να μένει ατιμώρητος. Κανένα θύμα ιατρικού λάθους δεν πρέπει να μένει χωρίς δικαίωση!
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]