logo@2x-2-email

Αποζημιωθείτε για λάθος διάγνωση ή σφάλμα ιατρού ακόμα ΚΑΙ σε περιπτώσεις που μπορεί να φαίνονται απλές.

Ενεργήστε άμεσα για την αποζημίωση σας!

Αποζημιωθείτε για Ιατρικά σφάλματα όπως:

 • Μόλυνση HPV 

Συνήθως ο HPV, δεν έχει συμπτώματα και πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες εξετάσεις για τον εντοπισμό του. Σε περίπτωση λάθους διάγνωσης- αν και σπάνια συμβαίνει – μόνο η ψυχολογική πτώση είναι τέτοια, που πρέπει να απαιτηθεί αποζημίωση για ψυχική οδύνη. 


 • Παλίνδρομη κύηση

Παλίνδρομη κύηση, είναι ο ενδομήτριος θάνατος του εμβρύου χωρίς όμως να έχουμε αποβολή των στοιχείων της κύησης. Σε περίπτωση πχ που δεν γίνει σωστή απόξεση, μπορεί να δημιουργηθεί μόλυνση. 


 • Καρκίνο/ Όγκου

Σύμφωνα με το Journal of Clinical Oncology, οι λανθασμένες διαγνώσεις στον καρκίνο συμβαίνουν αρκετά συχνά σε ποσοστό που φτάνει το 28%.Το ποσοστό αυτό μάλιστα αυξάνεται και φτάνει το 44% για ορισμένα είδη καρκίνου. 


 • Εγκεφαλικό επεισόδιο 

Τα εγκεφαλικά επεισόδια διακρίνονται σε ισχαιμικά, που είναι πιο συχνά (85%) και σε αιμορραγικά (15%). Η δυνατότητα ιατρικής παρέμβασης σε ασθενείς με οξύ ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο εξαρτάται άμεσα από το χρονικό διάστημα μεταξύ της εμφάνισης των συμπτωμάτων και της εφαρμογής της θεραπείας. Γι΄αυτό και πρέπει να γίνει  άμεση διάγνωση και σωστή εφαρμογή θεραπείας.


 • Διαχωρισμού μεταξύ αυτισμού και σύνδρομο Tourette 

Τα συμπτώματα, σύνδρομο Tourette, μοιάζουν με του αυτισμού και μπορεί να οδηγήσουν σε λάθος διάγνωση. Για παράδειγμα,ποσοστό 83% αυτών που πληρούσαν τα κριτήρια για αυτισμό, πληρούσαν επίσης τα κριτήρια για ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.  • ΔΑΔ (Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή)

Χωρίς μια σωστή και έγκαιρη διάγνωση, ειδικά τα παιδιά με ΔΑΔ,  ίσως ΄΄καταδικαστούν΄΄ σε μια ζωή υποτιμημένη, με ανεπαρκή πρόνοια και χωρίς αντιμετώπιση των ειδικών αναγκών τους. 


 • Καλλιέργεια κολπικού υγρού

Για να γίνει σωστά η ταυτοποίηση μικροβίου, πρέπει να γίνει καταρχάς σωστή λήψη. Το τι αγωγή θα ακολουθήσουν οι ασθενείς, δεν μπορεί να δοθεί μόνο με την περιγραφή συμπτωμάτων. Ακόμα και η λάθος χορήγηση αντιβίωσης μπορεί να προκαλέσει πχ αλλεργία ή να μην υπάρξει θεραπευτικό αποτέλεσμα.  • Επώδυνη κύστη ή διάμεση κυστίτιδα

 

Η διάμεση κυστίτιδα ή σύνδρομο επώδυνης κύστης είναι μία σχετικά σπάνια φλεγμονώδης πάθηση της ουροδόχου κύστης που τα αίτια της είναι σχεδόν άγνωστα. Προκαλεί πόνο στην ουροδόχο κύστη και μοιάζει πολύ με την κυστίτιδα που προέρχεται από λοίμωξη.


 • Πρηνισμό

 

Ο πρηνισμός και ο υπτιασμός, μπορούν να προκαλέσουν στροφή της λεκάνης, αλλά μπορούν να οδηγήσουν σε μια αντισταθμιστική σκολιωτική στάση της σπονδυλικής στήλης, μεταφέροντας το πρόβλημα προς τα πάνω στη θωρακική και αυχενική περιοχή. Πχ: ο πόνος στον αυχένα, μπορεί να είναι αποτέλεσμα πρηνισμού. Μια βιαστική ή μη λεπτομερή εξέταση, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε λάθος χειρουργείο.  


 • Υπολειτουργικό θυρεοειδή

Έρευνες δείχνουν ως και το 60% όσων πάσχουν από μία θυρεοειδική ασθένεια, δεν γνωρίζουν ότι έχουν πρόβλημα ή έχουν λάβει ήδη μία εσφαλμένη διάγνωση επειδή τα συμπτώματα που αναπτύσσονται είναι συχνά κοινά με αυτά άλλων καταστάσεων. Επίσης υπάρχουν και ασθενείς οι οποίοι παρουσιάζουν συμπτώματα και υπερθυρεοειδισμού και υποθυρεοειδισμού. Γι αυτό και χρειάζεται προσοχή και απόλυτα, σωστή ιατρική διαγνωστική. • Πάρκινσον

Μελέτες δείχνουν ότι στο 25% των περιπτώσεων οι διαγνώσεις της νόσου του πάρκινσον είναι λανθασμένες, καθώς υπάρχουν πολλά νοσήματα που μιμούνται τα συμπτώματά της. Η λάθος διάγνωση, οδηγεί σε λάθος αγωγή και το αποτέλεσμα μπορεί να αποβεί -έως και- μοιραίο. 

 • Κινητικός νευρώνας (ALS)

O νευρολόγος, που κάνει τη διάγνωση μιας λειτουργικής ή αποσυνδετικής διαταραχής, θα πρέπει να είναι πολύ εξοικειωμένος με τις πιθανές νευρολογικές διαγνώσεις. Πολλά από τα συμπτώματα της νόσου του Κινητικού Νευρώνα, ταιριάζουν με άλλα συμπτώματα όπως πχ του εγκεφαλικού… και η λάθος διάγνωση, σημαίνει αρχή μιας λάθος αγωγής/θεραπείας.   

Ο Συνήγορος του Ασθενή διεκδικεί για εσάς την πλήρη αποζημίωση που δικαιούστε για τα Ιατρικά λάθη και αναλαμβάνει όλη την διαδικασία.

Αξιολόγηση
Η πλήρως καταρτισμένη ομάδα του Συνήγορος του Ασθενή η οποία αποτελείται από ειδικούς δικηγόρους ιατρούς/ ιατροδικαστές συλλέγει τα στοιχεία της υπόθεσής σας και τα μελετάει σε βάθος, έτσι ώστε να αποφανθεί σωστά για το επίπεδο που βρίσκεται η περίπτωσή σας ( εντός ή εκτός ορίου παραγραφής, επάρκεια στοιχείων κτλ). Η αξιολόγηση μπορεί να γίνει και μέσω τηλεφώνουskype ή viber για τη δική σας διευκόλυνση.

Διερεύνηση
Από τη στιγμή που η έμπειρη ομάδα μας αναλάβει την υπόθεσή σας, ξεκινάει μια άκρως λεπτομερή διερεύνηση, για την οποία ενημερώνεστε σε κάθε βήμα εξέλιξης.

Αποζημίωση
Καμία αποζημίωση δεν θα καλύψει το ψυχικό τραύμα, που άφησε ένα ιατρικό λάθος. Η αποζημίωση έρχεται ως μια μικρή, ηθική νίκη και ως ένα σεβαστό ποσό, για την περίοδο που δεν εργαζόσασταν ή -πιθανόν- δεν είστε πλέον σε θέση να εργαστείτε, λόγω του λάθους εκείνου που ακόμα σας ‘ακολουθεί’.
Η ομάδα του Συνήγορος του Ασθενή, θα εξαντλήσει κάθε νομικό δικαίωμα, για τη δικαίωσή σας.

Συνήθως αναρωτιέστε...

Σε πόσο χρόνο θα βγει η απόφαση της αποζημίωσης μου;
Οι αποφάσεις, συνήθως βγαίνουν σε 6 μήνες. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις, οι οποίες είναι πιο σύνθετες και χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

Πότε και πόσο θα αμειφθείτε να με εκπροσωπήσετε;
Η αμοιβή της εταιρείας, κυμαίνεται από 3% έως και 5% και λαμβάνεται αμέσως μετά τη διεκδίκηση της αποζημίωσης.

Μπορώ να ζητήσω αποζημίωση για συγγενικό μου πρόσωπο;
Αποζημίωση μπορείτε να ζητήσετε για συγγενή Α βαθμού ή για 3ο πρόσωπο, με την προϋπόθεση ότι έχετε εξουσιοδότηση.

Μένω στην επαρχία, μπορείτε να αναλάβετε την υπόθεσή μου παρόλο που είναι δύσκολο να έρθω ο ίδιος στα γραφεία σας;
Εκτός του ότι έχουμε συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα, για τη δική σας διευκόλυνση, οι πρώτες επαφές μπορούν να γίνουν και μέσω skype ή viber.

O Συνήγορος του Ασθενή με μια ματιά

O Συνήγορος του Ασθενή είναι ένα εξειδικευμένο τμήμα της Δικηγορικής Εταιρείας BCLA, το οποίο ασχολείται με τις υποθέσεις ιατρικών λαθών και αμέλειας τα τελευταία 25 χρόνια.


Είμαστε οι ειδικοί δικηγόροι για τα Ιατρικά λάθη.

 

 

Μοναδική μας πίστη είναι ότι κάθε ασθενής που έχει υποστεί οποιαδήποτε βλάβη στην υγεία του από ένα ιατρικό λάθος αξίζει μια αφοσιωμένη νομική υποστήριξη στον αγώνα που διανύει.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα να σας ενημερώσουμε για τον τρόπο και την διαδικασία για να αποζημιωθείτε.