Οδοντοτεχνίτης παρουσιαζόταν ως οδοντίατρος – Τι καταγγέλλουν τα θύματά του (1)

Οδοντοτεχνίτης παρουσιαζόταν ως οδοντίατρος – Τι καταγγέλλουν τα θύματά του

19 Οκτωβρίου, 2023

Μια νέα υπόθεση ιατρικής απάτης έχει λάβει μεγάλη διάσταση στην περιοχή της Αθήνας, στην Ηλιούπολη. Ο 51χρονος δράστης που παρουσιαζόταν ως “οδοντίατρος” ενώ δήλωνε οδοντοτεχνίτης, λειτουργούσε ιατρείο όπου έκανε σφραγίσματα, τοποθέτηση γέφυρας και ιατρικές πράξεις.

 

Ο συγκεκριμένος ξεσκεπάστηκε μετά από καταγγελία πολίτη στις Αστυνομικές Αρχές. Ο απατεώνας – «οδοντίατρος» είχε τοποθετήσει γέφυρα στον ασθενή, όπου και παρουσιάστηκαν επιπλοκές. Το θύμα επισκέφτηκε δεύτερο οδοντίατρο για να λάβει μια δεύτερη γνώμη για την κατάσταση των δοντιών του, όπου και εκεί διαπιστώθηκε ότι οι εργασίες που είχε κάνει στο στόμα του δεν ήταν συμβατές με την ιατρική επιστήμη.
Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του ενώ παράλληλα προσπαθούν να δουν το μέγεθος της απάτης καθώς είναι σίγουροι ότι υπάρχουν και άλλα θύματα που έχουν πέσει στα νύχια του.

 

Παρόμοιες υποθέσεις

 

“Η περίπτωση αυτή θυμίζει την φρικτή εκείνη υπόθεση οδοντιάτρου προ δεκαετίας που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ο συγκεκριμένος τοποθετούσε βίδες στα δόντια των ασθενών του τις οποίες στερέωνε με κόλλα στιγμής!
Συντηρούσε οδοντιατρείο στην οδό Λασκάρεως στην Ηλιούπολη, το έτος 2022. Τότε είχε προβεί σε ιατρική πράξη τοποθέτησης οδοντιατρικής γέφυρας”.

 

Αφού ολοκληρώθηκε η επέμβαση και έπειτα από μικρό χρονικό διάστημα, παρουσιάστηκαν επιπλοκές και εκείνος μετέβη εκ νέου στον «μαϊμού» οδοντίατρο, προκειμένου να επιδιορθωθεί η επιπλοκή, ενώ ακολούθως επισκέφθηκε έτερο οδοντιατρείο. Τα όσα διαπίστωσε ο πραγματικός οδοντίατρος μετά την εξέτασή του προκαλούν τρόμο.
Στην δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, «διαπιστώθηκε ότι οι ιατρικές πράξεις στις οποίες είχε υποβληθεί, ήταν ασύμβατες με την επιστήμη της οδοντιατρικής και ως εκ τούτου, προέβη σε καταγγελία στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αθηνών».
Ο δράστης μετά την καταγγελία στις Αρχές αλλά και στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αθηνών το πρωί της Δευτέρας και μετά από ραντεβού που είχε κλείσει, επισκέφτηκε το οδοντιατρείο της Ηλιούπολης, συνοδευόμενος μάλιστα από εκπρόσωπο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Παράλληλα, είχε ενημερωθεί και η αστυνομία και άνδρες της Άμεσης Δράσης έκαναν έφοδο στο σημείο και οδήγησαν τον κατηγορούμενο στο Τμήμα Ασφαλείας της Ηλιούπολης.

 

Τι βρήκαν στο «οδοντιατρείο»

 

Οι αστυνομικοί του Τ.Α Ηλιούπολης πραγματοποίησαν έφοδο στο οδοντιατρείο παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι ο χώρος ήταν πλήρως εξοπλισμένος με οδοντιατρικά εργαλεία και μηχανήματα, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πλήθος αποδείξεων και τιμολογίων, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, μια συσκευή πει POS και σφραγίδα με τα στοιχεία του οδοντιατρείου.
Δηλώνει οδοντοτεχνίτης
Κατά την εξέταση του στους αστυνομικούς, ο δράστης δήλωσε ότι έχει γνώσεις οδοντοτεχνίτη ενώ παραδέχθηκε ότι δεν κατέχει πτυχίο οδοντιατρικής!

 

«Από την προανακριτική έρευνα, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος, ο οποίος κατά δήλωσή του έχει γνώσεις οδοντοτεχνίτη, δεν κατέχει πτυχίο ιατρικής και ως εκ τούτου λειτουργούσε το οδοντιατρείο χωρίς να απαιτούμενη άδεια λειτουργίας και εξασκήσεως επαγγέλματος, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος με την αξιόποινη πράξη του και προκαλώντας τον παθόντα σωματική βλάβη» αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της Αστυνομίας.

 

Ο συλληφθείς μετά από δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για: σωματική βλάβη και απάτη αλλά και αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματός οδηγήθηκε σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα.