Θεσσαλονίκη: Ογκολόγος εξαπάτησε καρκινοπαθείς τάσσοντας θαυματουργά φάρμακα από τις ΗΠΑ

8 Νοεμβρίου, 2023

Ο ογκολόγος, ο οποίος έχει μηνυθεί από καρκινοπαθείς για περιπτώσεις απάτης και χρηματισμού, απολύθηκε οριστικά από το δημόσιο, ύστερα από απόφαση του κεντρικού πειθαρχικού συμβουλίου. 

 

Η διοίκηση του νοσοκομείου ανακοίνωσε ότι ο γιατρός είχε σταματήσει να εργάζεται από τον Αύγουστο του 2022, όταν ξεκίνησαν οι καταγγελίες, και απολύθηκε οριστικά πριν από έναν μήνα.

 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο ογκολόγος ζητούσε και έπαιρνε χρήματα από ασθενείς για αντικαρκινικά φάρμακα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, υποσχόμενος θαυματουργά αποτελέσματα ή μεγάλες πιθανότητες ίασης.

 

Ο δικηγόρος ο οποίος έχει αναλάβει κάποιους από τους ασθενείς του συγκεκριμένου γιατρού, ανέφερε ότι σε έναν από τους εντολείς του ο γιατρός αποσπούσε 15.500 € περίπου και σε έναν άλλον 10.000 € με το ίδιο ακριβώς τρόπο. Τους παρουσίαζε πως μπορούσε να φέρει ένα θαυματουργό φάρμακο από την Αμερική, και τους έπειθε να του καταβάλουν κάποια χρήματα.

 

Οι ασθενείς που τον κατήγγειλαν δήλωσαν ότι ο γιατρός τους παρουσίαζε ως θαυματουργά και πρωτοποριακά φάρμακα από τις ΗΠΑ, τα οποία όμως δεν υπήρχαν στην πραγματικότητα. Για να φανεί όσο το δυνατόν πιο αληθοφανές αυτό που τους παρουσίαζε, τους έδινε και αποδείξεις για τα ποσά αυτά, οι οποίες μάλιστα είχαν το λογότυπο του νοσοκομείου.

 

Ένας από τους ασθενείς που τον κατήγγειλε ανέφερε ότι κατέθεσε αμέσως τα χρήματα στο λογαριασμό που του υπέδειξε ο γιατρός, αλλά επειδή περνούσε το διάστημα και έβλεπε ότι κάτι δεν πάει καλά, απευθύνθηκε σε δικηγόρο.

 

Η δικηγόρος που εκπροσώπησε τον ασθενή ανέφερε ότι ο γιατρός παραδέχτηκε ότι το φάρμακο δεν υπήρχε και τα χρήματα τα πήρε για προσωπική του χρήση. Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες και μηνύσεις για αντίστοιχες περιπτώσεις με ακόμη μεγαλύτερα ποσά.