Οι Γιατροί του Κόσμου στο πλευρό των μητέρων

18 Οκτωβρίου, 2019

Μόνο τα τελευταία δύο χρόνια μέσω του προγράμματος “Μητέρα και Παιδί”, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν προσφέρει ιατρική φροντίδα σε χιλιάδες γυναίκες.
Μόλις στα δύο χρόνια λειτουργίας του προγράμματος προσφέρθηκε ιατρική φροντίδα σε  38.842 γυναίκες και σε 3.390 εγκύους ενώ δόθηκαν 7.724 κουτιά βρεφικής φροντίδας. Επιπλέον, παρασχέθηκαν παιδιατρικές υπηρεσίες σε 6.685 βρέφη και παιδιά ενώ πραγματοποιήθηκαν 405 επισκέψεις των κινητών ιατρικών μονάδων.
Τα νούμερα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και έστεψαν με επιτυχία το νέο πρόγραμμα των Γιατρών του Κόσμου. Το μυστικό της επιτυχίας του βρίσκεται στο γεγονός ότι είναι μια ευέλικτη οργάνωση και δεν βρίσκεται δέσμια των κρατικών υποδομών και της γραφειοκρατίας
Ο διευθυντής της οργάνωσης δήλωσε «Μία γυναίκα πεθαίνει κάθε δύο λεπτά κατά την διάρκεια της κύησης ή του τοκετού. Είχαμε την ευκαιρία να υποστηρίξουμε παραδοσιακά αποκλεισμένες ομάδες και αναπτύξουμε μια ατζέντα που αφορά την προστασία της γυναίκας, και ειδικά στα ζητήματα της έμφυλης βίας».
Το πρόγραμμα “Μητέρα και Παιδί” ξεκίνησε τον Μάιο του 2016 με σκοπό να παρέχει ιατρική περίθαλψη σε έγκυες και νεογνά ευπαθών ομάδων και μειονοτήτων. 
 
Πηγή: https://www.cretalive.gr