Οι ήρωες με τα φουσκωτά: οι γιατροί της άγονης γραμμής

23 Ιουλίου, 2019

Η συνεχής υποβάθμιση της Υγείας, οι ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές αλλά και η “απουσία” του Κράτους, δημιούργησε την ανάγκη για την ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα ιδρύθηκαν αρκετές μη Κερδοσκοπικές / Κυβερνητικές Οργανώσεις. Αν και έχουν ειπωθεί πολλά για τη δράση και τη λειτουργία των M.K.O. στη χώρα μας, υπάρχουν οργανισμοί που παράγουν ουσιαστικό έργο αρωγής και ενίσχυσης στις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.
Ο λόγος γίνεται για την Μ.Κ.Ο. Σύμπλευση όπου ιδρύθηκε το 2014 με καταστατικό στόχο της την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου στα ακριτικά και απομονωμένα νησιά της Ελλάδας. Ο οργανισμός παρέχει δωρεάν παροχή εξειδικευμένων ιατρικών εξετάσεων, υλοποίηση έργων υποδομής, ενίσχυση του έργου των λειτουργών της εκπαίδευσης με ηλεκτρονικό – εκπαιδευτικό εξοπλισμό και αναλώσιμα, αλλά και την πραγματοποίηση σειράς εκδηλώσεων σε ένα ευρύ φάσμα, από την πρόληψη (κάπνισμα, καρκίνος του μαστού, κτλ) ως την ψυχαγωγία και τον πολιτισμό.
Γιατροί, νοσηλευτές και μέλη της πλευσης αξιοποιούν τα δικά τους ιδιόκτητα φουσκωτά για να ταξιδέψουν σε νησιά της άγονης γραμμής και να προσφέρουν ιατρική περίθαλψη και να καλύψουν τις ιατρικές ανάγκες των απομονωμένων κατοίκων.
Οι αποστολές τους γίνονται σε: Αγαθονήσι, Άγιο Ευστράτιο, Ανάφη, Αντικύθηρα, Αρκούς, Αστυπάλαια, Γαύδο, Ηρακλειά, Θηρασιά, Ικαρία, Κάσο, Καστελόριζο, Κίμωλο, Κίναρο, Λέβιθα, Λειψούς, Πάτμο, Σαμοθράκη, Σίκινο, Σχοινούσα, Τέλενδο, Φολέγανδρο, Ψέριμο.
Αυτοί οι γιατροί ανεβάζουν τον πήχη πολύ ψηλά με την ανθρωπιά και την αγάπη τους για το λειτούργημα τους. Τους αξίζουν χίλια “μπράβο”!
 
Πηγή : Andro.gr