Η πανδημία δεν άφησε μονάχα τον ιό αλλά και πολλά ιατρικά λάθη!

Ενημερωθείτε για τα δικαιώματά σας και διεκδικήστε τη φροντίδα που δικαιούστε, πριν να είναι αργά για την υγεία σας!

Εάν κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήρθατε αντιμέτωποι με...

Μπορείτε να Δικαιωθείτε! Κάθε ανθρώπινη ζωή είναι σημαντική.

Ρωτήστε μας τι μπορείτε να κάνετε!

  Διεκδικήστε την ιατρική φροντίδα που δικαιούστε!

  Οι Μ.Ε.Θ. έφτασαν στα όριά τους!

  Όπως αποδείχθηκε, το ιατρικό προσωπικό αναγκάζονταν να προβεί σε “επιλογή” των ασθενών που θα διασωληνωθεί με βάση ηλικιακά κριτήρια ή θέματα υγείας. Η επιλεκτική αυτή αντιμετώπιση οδήγησε δεκάδες ασθενείς σε θάνατο. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η έλλειψη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, σίγουρα θα πρέπει να λογοδοτήσουν!

   

  Οι συγγενείς των θυμάτων της πανδημίας έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να γνωρίζουν τι πραγματικά συνέβη στους ανθρώπους τους. Έλαβαν την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη για να σωθεί η ζωή τους;


  Έλαβε ο ασθενής τον σεβασμό που χρειαζόταν; Είχε την ιατρική κάλυψη που αρμόζει σε όλους τους ασθενείς;


  Σε αυτά τα ερωτήματα απαντά η δικαιοσύνη καθώς δεκάδες οικογένειες έχουν καταφύγει εκεί, καταγγέλλοντας ιατρούς, Μ.Ε.Θ. και ότι άλλο μπορεί να εμπόδισε την ίαση ή την καλυτέρευση της υγείας τους.

   

  Ασθενείς χωρίς Covid-19 σε κίνδυνο!

  Γνωρίζετε πως κατά την περίοδο της πανδημίας, χιλιάδες άνθρωποι που νοσούσαν και αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας, αναγκάστηκαν να “παραμερίσουν” την ασθένεια τους, έχοντας πλέον στο μυαλό τους, το φόβο της μετάδοσης του ιού και της επαφής τους με άλλα άτομα; Η σύσταση #Μένουμε_Σπίτι οδήγησε κυρίως σε εκφοβισμό των ασθενών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν επιπλοκές στην υγεία τους ή ακόμη χειρότερα, στη ζωή τους. Πολλά παραδείγματα που έως και σήμερα κάποιοι αρνούνται να καταγράψουν.
  Την περίοδο εκείνη – έως και σήμερα- αρκετοί ασθενείς παραμελήθηκαν από γιατρούς αλλά και από δικούς τους ανθρώπους.

   

  Η ιατρική αμέλεια άγγιξε κόκκινο, καθώς αυτό που κατάφερε πολύ καλά, ήταν ο εκφοβισμός με αποτέλεσμα να αφήσουν όλα τα άλλα πίσω. H αύξηση των περιστατικών του κορονοϊού, κρουσμάτων (αληθινών ή μη) εντείνει ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο παραμέλησης των ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας.

   

  Θα πρέπει να είναι σαφές, ότι οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις είχαν και έχουν προτεραιότητα στην άμεση ιατρική παρέμβαση ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

  Η πανδημία ΔΕΝ πρέπει να παρεμποδίζει τους ασθενείς να ζητάνε ιατρική βοήθεια.

  Αναβολή Χειρουργείων.
  Πόσο επηρέασε την υγεία των ασθενών;

  Οι χειρουργικές επεμβάσεις συνεχίζουν να αναβάλλονται ή να καθυστερούν και να θεωρούνται ως “μη προτεραιότητας”. Με τη δικαιολογία της μείωσης των επισκέψεων στα νοσοκομεία, αλλά και της αναστολής των τμημάτων του νοσοκομείου που είναι αρμόδια για τη θεραπεία ορισμένων ασθενειών, περισσότερο από 80% των χειρουργικών επεμβάσεων έχει αναβληθεί στην Ελλάδα, ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο!

  Όλοι οι ασθενείς ανεξαρτήτως έχουν το δικαίωμα ίσης μεταχείρισης και άμεσης ιατρικής περίθαλψης.

  Τι πρέπει να κάνω;

  Ο Συνήγορος του Ασθενή βρίσκεται πάντοτε στην πρώτη γραμμή, μαζί με τα θύματα ή τους συγγενείς των θυμάτων που υπέστησαν ιατρικό λάθος ή και αμέλεια.
  H έμπειρη ομάδα μας που απαρτίζεται από νομικούς και εμπειρογνώμονες, είναι πάντα δίπλα σας, έτοιμη να ακούσει την ιστορία σας στο 211 012 1395 και να σας καθοδηγήσει για την ηθική και οικονομική δικαίωσή σας.

  Εάν πιστεύετε ότι εσείς ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφής βλάβη, ηθική ή σωματική, είμαστε εδώ να σας ακούσουμε!

   

  Επικοινωνήστε μαζί μας!

  Αν η πανδημία οδήγησε σε οποιαδήποτε μορφής ιατρικό σφάλμα σε βάρος σας και η υγεία σας και τέθηκε σε επιπλέον κινδύνους, ενημερωθείτε τι μπορείτε να κάνετε...