Πήρε φακελάκι και έχασε την άδειά του!

4 Οκτωβρίου, 2018

Η παραδειγματική τιμωρία του Κρητικού γιατρού.

Η ιστορία του γιατρού από την Κρήτη ήρθε να προστεθεί στις περιπτώσεις που δυστυχώς αποτελούν κανόνα στο εγχώριο σύστημα Υγείας.
Η υπόθεση εκτυλίχθηκε το 2015, όταν ο γιατρός πιάστηκε επ’ αυτοφώρο να ζητάει και να λαμβάνει χρηματικό ποσό από ασθενή για τις ιατρικές υπηρεσίες που του παρείχε μέσα στο Δημόσιο Νοσοκομείο!
Φυσικά ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες και περίπου δύο χρόνια μετά το συμβάν ο ιατρός δικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με το δικαστήριο να του επιβάλλει ποινή φυλάκισης με αναστολή και χρηματική εγγύηση.
Μετά την καταδικαστική απόφαση το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου συνήλθε και αποφάσισε την αναστολή άσκησης των καθηκόντων του διευθυντή.
Παράλληλα, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις, κινήθηκαν όλες τις διαδικασίες και ο γιατρός παραπέμφθηκε για τη συγκεκριμένη υπόθεση στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει αν θ’ απολυθεί οριστικά ή όχι.
Δυστυχώς η συγκεκριμένη περίπτωση ήρθε να προστεθεί σε εκατοντάδες άλλες περιπτώσεις χρηματισμού των λειτουργών Υγείας που σε συνδυασμό με τα τραγικά Ιατρικά Λάθη που έχουν υποστεί κατά καιρούς πολλοί συμπολίτες μας κάνουν την ανάγκη για δικαίωση επιβεβλημένη.
Οι συγκλονιστικές ιστορίες που έχουν να διηγηθούν χιλιάδες ασθενείς είναι πολλές και ο Συνήγορος του Ασθενή είναι δίπλα σου να ακούσει και την δική σου. Όλοι εμείς πιστεύουμε ότι η Υγεία είναι δικαίωμα όλων και παράλληλα αποτελεί υποχρέωση των επαγγελματιών Υγείας να ασκούν τα καθήκοντά τους με αίσθημα ευθύνης και πραγματικού ενδιαφέροντος.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]