Η αστυνομία, ξεκίνησε ποινική έρευνα σε γιατρό νοσοκομείου της Κύπρου μετά την έκθεση ερευνώντα λειτουργού, η οποία έδειχνε πιθανή ιατρική αμέλεια που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 15χρονης.
Το άτυχο κορίτσι, πριν ένα χρόνο είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού και μετέπειτα έγινε η διαπίστωση για παρουσία όγκων.
Οι γονείς της 15χρονης προέβησαν σε καταγγελία για ιατρική αμέλεια και όρισε – όπως προαναφέρθηκε- ερευνώντα λειτουργό. Στη συνέχεια ο φάκελος διαβιβάστηκε στη Νομική Υπηρεσία, η οποία με τη σειρά της έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία για έναρξη ποινικής υπόθεσης σε βάρος γιατρού, ώστε να διεξάγει έρευνες και να διαπιστωθεί κατά πόσο στοιχειοθετούνται σε βάρος του ποινικά αδικήματα ή σε βάρος και τρίτων προσώπων.
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Υγείας με επιστολή του στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, ζήτησε τη διαθεσιμότητα του γιατρού.
Σαφέστατα μια μεταμόσχευση, δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη εάν δεν επιβεβαιωθεί ότι τη δέχεται ο οργανισμός του λήπτη.
Όταν όμως περιμένεις μήνες – η ακόμα και χρόνια- για κατάλληλο δότη και το μόσχευμα δεν έχει περάσει από σωστές εξετάσεις, τότε μιλάμε για τεράστιο ιατρικό λάθος!
Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, καμία αποζημίωση δεν θα φέρει πίσω τους ανθρώπους που χάθηκαν. Εάν όμως εξακριβωθεί ότι ο θάνατος ή η παράλυση του ασθενή προήλθε από αμέλεια, μόνο νομικά μπορεί να επικαιροποιηθεί η απόφαση και να μαθευτεί ως επίσημο περιστατικό.
Και όσο πιο πολύ μιλάμε, τόσο πιο πολύ μειώνονται τα ιατρικά λάθη…γιατί ο ίδιος ο ασθενής θα βγάλει ΄΄εκτός υπηρεσίας΄΄ τον μη κατάλληλο γιατρό.
Η επίσημη καταγγελία μπορεί να σώσει…η μη επίσημη, το μόνο που θα προσφέρει, πχ θα είναι, το περιεχόμενο ενός site, που σύντομα θα ξεχαστεί.
Σκεφτείτε το.