Πως μια λάθος διάγνωση, κατέστρεψε μια ολόκληρη ζωή!

28 Απριλίου, 2022

Μια 50χρονη και άκρως υγιής γυναίκα, έφτασε από έναν απλό πονόδοντο, να μην μπορεί πλέον να περπατήσει καλά και να κολυμπήσει, να αποκτήσει σκολίωση, τενοντίτιδες, ευαισθησία στον ήλιο και διάφορες φλεγμονές στο σώμα. 

Όλα ξεκίνησαν από την άρνηση του οδοντιάτρου της, να δώσει μεγαλύτερη σημασία στο δόντι που του υπέδειξε, καθώς εκείνος θεώρησε ότι-αφού η ακτινογραφία δεν έδειξε τίποτα- το πρόβλημά της ήταν καθαρά ψυχολογικό.  

Η γυναίκα, δεν επέμεινε καθώς όντως εκείνη την εποχή, η ψυχολογία της ήταν σε άσχημη κατάσταση λόγω του θανάτου της μητέρα της. 

Ο πόνο όμως του δοντιού όχι μόνο επέμενε, αλλά έγινε ανυπόφορος μέσα σε 3 μόλις εβδομάδες. Ούτε η εικόνα των ούλων της – είχαν γίνει τελείως λευκά- δεν ανησύχησαν τον οδοντίατρο, καθώς και η δεύτερη ακτινογραφία δεν έδειξε τίποτα. Η σύστασή του, ήταν να απευθυνθεί σε παθολόγο, καθώς υποστήριζε ότι ήταν ψυχοσωματικοί οι πόνοι, λόγω του πένθους. 

Ο επόμενος χρόνος την βρήκε με μια παραμόρφωση του αριστερού μάγουλου, πόνο και στα γειτονικά δόντια του αρχικού «ύποπτου» δοντιού και έκκριση υγρού σε ένα από αυτά. Για τρίτη φορά ο οδοντίατρος της, αρνήθηκε να «ασχοληθεί » με τον τραπεζίτη – απ όπου δηλαδή η γυναίκα πίστευε ότι είχε ξεκινήσει η ζημιά.  Η απάντησή που λάμβανε συνεχώς ήταν ότι δεν είχε καμία χειροπιαστή απόδειξη, για να προχωρήσει σε εξαγωγή. Η κατάσταση τόσο του στόματός της , όσο και της ψυχολογίας της, την οδήγησαν σε άλλον οδοντίατρο και στη συνέχεια σε γναθοχειρουργό. 

Το αποτέλεσμα της περιπέτειας;  Δώδεκα απονευρώσεις -σε ισάριθμα δόντια-μόλυνση όχι μόνο στη γνάθο, αλλά και σε ολόκληρο τον οργανισμό της, παραμόρφωση προσώπου, μη δυνατότητα εργασίας και φυσικά, βαριά κατάθλιψη. 

Ένα οδοντίατρος – και όχι μόνο- , δεν κρίνεται από το εάν έχει δυο επιτυχημένα ιατρεία σε Ελλάδα και εξωτερικό ( όπως ο συγκεκριμένος)… σημασία έχει το πόσο έχει βοηθήσει τους ασθενείς τους και το πόσο έχει σταθεί πάνω από προβλήματα, τα οποία δείχνουν μεν κάποια συμπτώματα, αλλά θέλουν περισσότερη έρευνα. 

Ο Συνήγορος του Ασθενή, έχει αντιμετωπίσει περιπτώσεις, στις οποίες ο ασθενής αισθανόνταν «υποχρεωμένος» να παραμείνει στο γιατρό του. Καμία υποχρέωση δεν υπάρχει, όταν πρόκειται για την υγεία. Υποχρέωση έχει ο γιατρός. Και όταν οι νόμοι του Ιπποκράτη παραβλέπονται, τότε πρέπει να γίνεται καταγγελία. 

Πριν βρεθείτε σε περίπτωση, όπως την παραπάνω, μιλήστε! 

Και εμείς θα σας ακούσουμε και θα σας βοηθήσουμε.