Πραγματικές περιπτώσεις που αποζημιώθηκαν

Η κυρία Α. Κ. δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μια απλή εγχείρηση αφαίρεσης ρινοπολύποδα θα έριχνε το σύζυγό της σε κώμα ενός μήνα.

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων μας κατάφερε να αποδείξει ότι ο χειρούργος ωτορινολαρυγγολόγος από απροσεξία πέραν από την αφαίρεση των κυστών από την ρινική κοιλότητα προχώρησε βαθύτερα στο κρανίο δημιουργώντας εγκεφαλική βλάβη.

Η ομάδα μας συγκέντρωσε όλα τα αποδεικτικά, κίνησε τη διαδικασία και παρευρέθηκε στο δικαστήριο στην θέση της κυρίας Α.Κ. στο οποίο εκδικάστηκε αποζημίωση 35.000 ευρώ και αφαίρεση της άδειας του χειρουργού.

Μοιραστείτε την ιστορία
Facebook
Twitter
Πείτε μας ανώνυμα τη δική σας ιστορία ΕΔΩ

Ο κύριος Β. Κ. ποτέ δεν πίστευε ότι θα κατάφερνε να δικαιωθεί εναντίον της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής μεγάλου νοσοκομείου της Μακεδονίας. Ήρθε σε εμάς πιστεύοντας, όπως και πολύ άλλοι, ότι «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».

«Ποιος θα βρεθεί να γνωμοδοτήσει εναντίον ολόκληρης Χειρουργικής; Όλοι θέλουν να προστατέψουν τους δικούς του» μας έλεγε όσο περιέγραφε την σοβαρή μόλυνση που προέκυψε στο περικάρδιο ύστερα από μια απλή εγχείρηση βαλβίδας.

Εκείνος μας προσκόμισε όλα τα έγγραφα που είχε στα χέρια του, χωρίς να έχει πολλές ελπίδες. Η ομάδα του ΣΤΑ βρέθηκε αντιμέτωπη με το ίδιο το νοσοκομείο και ύστερα από περίπου 1μιση χρόνο το δικαστήριο εκδίκασε αποζημίωση 8.600 ευρώ στον κύριο Β. Κ.Μοιραστείτε την ιστορία
Facebook
Twitter
Πείτε μας ανώνυμα τη δική σας ιστορία ΕΔΩ

Η κυρία Ε.Π. μας εμπιστεύτηκε την περιπέτειά της αν και αρχικά πίστευε ότι αυτό που εκείνη θεωρούσε ιατρικό λάθος δεν θα μπορούσε να αποδειχθεί σε κανένα δικαστήριο.

Η ασθενής έπαθε σοβαρή αλλεργική αντίδραση μια εβδομάδα αφού είχε υποβληθεί σε ενέσεις botox. Χρειάστηκαν βδομάδες ολόκληρες συμπληρωματικών εξετάσεων από εκείνη για να αποδειχθεί εν τέλει ότι ήταν αλλεργική σε ένα από τα συστατικά της ένεσης.

Ο πλαστικός ουδέποτε την είχε υποβάλλει σε προ εγχειρητικές εξετάσεις ώστε να αποφευχθούν τυχόν παρενέργειες. Αν και διστακτική απευθύνθηκε στο γραφείο μας και κίνησε τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες. Σε λιγότερο από ένα χρόνο κέρδισε αποζημίωση 7.500 ευρώ για σωματική βλάβη.Μοιραστείτε την ιστορία
Facebook
Twitter
Πείτε μας ανώνυμα τη δική σας ιστορία ΕΔΩ

«Εγώ παιδιά μου δεν ξέρω από αυτά» μας είπε η κυρία Μ. Κ. όταν επικοινώνησε με το Συνήγορο του Ασθενή. Η κυρία Μ. Κ. ζει στη Βυτίνα και πριν ενάμιση χρόνο νοσηλεύτηκε σε περιφερειακό νοσοκομείο της Πελοποννήσου για κάταγμα στο ισχίο.

Αν και η ίδια επέμενε να χειρουργηθεί, ο ορθοπεδικός που την είχε αναλάβει θεωρούσε ότι η αποκατάσταση θα γινόταν με συντηρητική αγωγή. Η κυρία Μ. Κ. έμεινε καθηλωμένη στο κρεβάτι του νοσοκομείο για 20 μέρες και πήρε εξιτήριο.

Δύο μήνες μετά την πρώτη εισαγωγή της στο νοσοκομείο χρειάστηκε η άμεση εισαγωγή της εκ νέου με σοβαρό επεισόδιο πνευμονικής εμβολής. Η υγεία της αποκαταστάθηκε, ωστόσο η απόσταση του τόπου διαμονής της από την Αθήνα στεκόταν εμπόδιο στην επιθυμία της για καταδίκη του γιατρού.

Εν τέλει επικοινώνησε με την ομάδα μας και αναλάβαμε την υπόθεσή της. Η δίκη έγινε, ο ορθοπεδικός καταδικάστηκε σε ανάκληση αδείας για ένα χρόνο και η κυρία Μ. Κ. πήρε αποζημίωση 17.000 ευρώ.Μοιραστείτε την ιστορία
Facebook
Twitter
Πείτε μας ανώνυμα τη δική σας ιστορία ΕΔΩ

Έχετε υποστεί και εσείς παρόμοια Ιατρικά Λάθη;

Έχετε υποστεί και εσείς παρόμοια Ιατρικά Λάθη;

«Χωρίς αποδείξεις ότι με εξέτασε ο γιατρός πώς θα βρω το δίκιο μου;», ήταν η πρώτη φράση που μας είπε ο κύριος Β.Μ. όταν απευθύνθηκε στην ομάδα μας. Ο κύριος Β. Μ. είχε επισκεφθεί γνωστό οφθαλμίατρο των Αθηνών στο ιδιωτικό του ιατρείο για μια απλή εξέταση ρουτίνας.

Κατά τη διάρκειά της ο γιατρός τραυμάτισε το δεξί του μάτι με ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποίησε αφήνοντας τον με 35% απώλεια όρασης. Ο γιατρός ποτέ δεν αποδέχτηκε το συμβάν, αφού υποστήριξε ότι ο ασθενής ποτέ δεν επισκέφθηκε το ιατρείο του. Χωρίς αποδείξεις ο κύριος Β.Μ. ήρθε σε εμάς και ζήτησε δικαίωση.

Εν τέλει η ομάδα μας κατάφερε όχι μόνο να αποδείξει την επίσκεψη του ασθενούς στο γραφείο, αλλά να ξεσκεπάσει ότι για σειρά ετών ο οφθαλμίατρος λειτουργούσε χωρίς άδεια το ιατρείο. Καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση με αναστολή και ο κύριος Β.Μ. αποζημιώθηκε με 25.000 ευρώ.Μοιραστείτε την ιστορία
Facebook
Twitter
Πείτε μας ανώνυμα τη δική σας ιστορία ΕΔΩ

Ο ίδιος ο κύριος Κ. Κ. δεν ήθελε με τίποτα να προχωρήσει σε δικαστική διαμάχη με τον επι χρόνια οικογενειακό του καρδιολόγο.

«Το σημαντικό είναι ότι τη γλίτωσα» έλεγε συνεχώς στα παιδιά του που επέμεναν να κινηθεί νομικά, αφού ο εν λόγω γιατρός του χορήγησε λάθος φαρμακευτική αγωγή για την κολπική μαρμαρυγή που εμφάνισε με αποτέλεσμα να κινδυνέψει να χάσει την ζωή του όταν εισήχθη εσπευσμένα σε μεγάλη κλινική των Αθηνών με οξύ έμφραγμα.

Οι γιατροί του νοσοκομείου αποκάλυψαν την αλήθεια με τα χάπια που έπαιρνε, αλλά εκείνος νιώθοντας ανακουφισμένος που σώθηκε δεν θέλησε να κυνηγήσει τον καρδιολόγο. Τα παιδιά του όμως τον έπεισαν και πλέον όχι μόνο έχει την υγεία του, αλλά διεκδίκησε και πήρε αποζημίωση.Μοιραστείτε την ιστορία
Facebook
Twitter
Πείτε μας ανώνυμα τη δική σας ιστορία ΕΔΩ

Σε μόλις ένα χρόνο κατάφερε να πάρει η Α.Λ. την δικαίωση που επιζητούσε ύστερα από τον ακρωτηριασμό δύο δαχτύλων από το πόδι της, λόγω αμέλειας του δερματολόγου της.

Αν και ποτέ της δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μία απλή θεραπεία για καταπολέμηση μυκήτων στα νύχια των ποδιών της θα μπορούσε να την οδηγήσει στον ακρωτηριασμό δύο δαχτύλων στο δεξί της πόδι. Αυτό που είχε συμβεί ήταν ότι πέραν της φαρμακευτικής αγωγής, ο δερματολόγος προχώρησε και σε καθαρισμό της περιοχής με μολυσμένα εργαλεία που προκάλεσαν σήψη στα δάχτυλα της.

Η ίδια αν και θεωρούσε ότι μπαίνει σε μια ατελείωτη διαδικασία που δεν θα οδηγήσει πουθενά μας εμπιστεύτηκε. Η υπόθεσή της προχώρησε ταχύτατα και σε λιγότερο από ένα χρόνο το δικαστήριο εκδίκασε αποζημίωση 7.700 ευρώ.Μοιραστείτε την ιστορία
Facebook
Twitter
Πείτε μας ανώνυμα τη δική σας ιστορία ΕΔΩ

«Δεν μπορώ να μπλέξω. Μου πήρε το φακελάκι και τίποτα δεν έκανε». Αυτά ήταν τα λόγια του κυρίου Κ.Ε. ο οποίος επικοινώνησε μαζί μας, χωρίς καλά – καλά να γνωρίζει αν το φακελάκι αποτελεί ιατρικό σφάλμα.

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων μας τον έπεισε ότι όχι μόνο μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον του καρδιολόγου που του ζήτησε 3.000 ευρώ για μπαλονάκι, αλλά ότι οφείλει να το κάνει για να παταχθεί το φαινόμενο. «Και πώς θα το αποδείξω;» ήταν το αμέσως επόμενο ερώτημά του.

Εν τέλει η ομάδα του Συνηγόρου του Ασθενή βρήκε τις κατάλληλες αποδείξεις, μίλησε με άλλους ασθενείς που είχαν να διηγηθούν και εκείνοι το δικό τους περιστατικό και κάπως έτσι ο εν λόγω καρδιολόγος ξεσκεπάστηκε.Μοιραστείτε την ιστορία
Facebook
Twitter
Πείτε μας ανώνυμα τη δική σας ιστορία ΕΔΩ

Έχετε υποστεί και εσείς παρόμοια Ιατρικά Λάθη;

Έχετε υποστεί και εσείς παρόμοια Ιατρικά Λάθη;

Ποτέ της δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μία απλή εξέταση για μυκητίαση θα κατέληγε στο να της αφαιρέσουν την δεξιά ωοθήκη. Η Μ. Κατ. Αν και μόλις στα 28 της βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να μην μπορέσει να γίνει μητέρα, λόγω λάθους διάγνωσης του γυναικολόγου της.

Ο εν λόγω γιατρός δεν αξιολόγησε σωστά τα ευρήματα του αντιβιογράμματος και έδωσε αγωγή που καταπολέμησε τα φυσιολογικά βακτήρια στο σώμα της ασθενούς, αλλά δεν εντόπισε τον μύκητα που συνέχισε να πολλαπλασιάζεται. Όταν με τις επαναληπτικές εξετάσεις φανερώθηκε η αλήθεια, ήταν πλέον αργά αφού ήδη η μόλυνση είχε προχωρήσει στις ωοθήκες.

Η αφαίρεση της δεξιάς από αυτές ήταν δυστυχώς μονόδρομος. Η Μ. Κατ. απευθύνθηκε σε εμάς και με βάση τις αποδείξεις κινήσαμε τη διαδικασία και το δικαστήριο έκρινε ένοχο για αμέλεια τον γυναικολόγο και εκδίκασε αποζημίωση 21.000 ευρώ.Μοιραστείτε την ιστορία
Facebook
Twitter
Πείτε μας ανώνυμα τη δική σας ιστορία ΕΔΩ

Μια απλή βλεφαροπλαστική την παραμόρφωσε για πάντα: Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος στην περιπέτεια της κυρίας Σ. Α. η οποία επισκέφθηκε τον πλαστικό χειρουργό της για μία απλή επέμβαση που κάνουν στις μέρες μας εκατοντάδες γυναίκες.

Μία λάθος κίνηση του γιατρού αρκούσε για να καταστρέψει το νεύρο του βλεφάρου και έτσι η ασθενής να υποστεί μόνιμη παράλυση στο δεξί μάτι. Η Σ.Α. αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό αισθητικό και ψυχολογικό πρόβλημα.

Μας εμπιστεύτηκε την περίπτωσή της για να βρει τη δικαίωση που επιζητά. «Πίστευα ότι στην Ελλάδα μπορεί κάποιος να κινηθεί νομικά μόνο για σοβαρά και περίπλοκα ιατρικά λάθη, όμως πλέον ξέρω ότι και το πιο μικρό ιατρικό λάθος μπορεί να αποζημιωθεί», μας εκμυστηρεύτηκε μετά την εκδίκαση της αγωγής της σε βάρος του πλαστικού χειρουργού.Μοιραστείτε την ιστορία
Facebook
Twitter
Πείτε μας ανώνυμα τη δική σας ιστορία ΕΔΩ

Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν την υπόθεση της Κ.Ν. και του συζύγου της, οι οποίοι δεν πίστευαν ποτέ ότι θα χάσουν το μωρό τους πριν καν αυτό γεννηθεί λόγω ιατρικού λάθους.

Ο γυναικολόγος μην έχοντας αντιληφθεί την εγκυμοσύνη της κυρίας Κ.Ν. σε μία από της καθιερωμένες επισκέψεις της σε αυτόν, της χορήγησε ισχυρή αντισυλληπτική αγωγή για να αντιμετωπίσει μια μυκητίαση. Η αγωγή αυτή επηρέασε το μόλις 4 εβδομάδων έμβρυο.

Η αλήθεια αποκαλύφθηκε όταν η γυναίκα εισήχθη σε ιδιωτική κλινική με αφόρητους πόνους. Εκεί της γνωστοποίησαν την αποβολή. Φυσικά το αντρόγυνο κινήθηκε νομικά κατά του γυναικολόγου.

Λόγω της ψυχολογικής κατάπτωσης κανείς από τους δύο δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, κάτι που έτσι και αλλιώς δεν ήταν απαραίτητο, αφού η νομική μας ομάδα ανέλαβε πλήρως την εκπροσώπησή τους. Ο γιατρός καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή και το ζευγάρι πήρε αποζημίωση 25.000 ευρώ.Μοιραστείτε την ιστορία
Facebook
Twitter
Πείτε μας ανώνυμα τη δική σας ιστορία ΕΔΩ