“Ψίχουλα” η αποζημίωση σε ασθενή που έχασε την όραση του από ιατρικό λάθος!

27 Αυγούστου, 2018

“Ψίχουλα” η αποζημίωση σε ασθενή που έχασε την όραση του από ιατρικό λάθος!

Δικαιώθηκε μεν, αλλά έλαβε το ποσό των μόλις 40.000 ευρώ ως αποζημίωση ασθενής που έχασε εντελώς την όραση του από το ένα του μάτι, μετά από τραγικό ιατρικό λάθος. Η ανεπάρκεια και η ανευθυνότητα των γιατρών που δημιούργησαν την τόσο σοβαρή βλάβη αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο,που έκανε δεκτή την προσφυγή του ασθενούς. Το ποσό όμως που επιδίκασε δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ελάχιστο για έναν άνθρωπο που έχασε την όρασή του σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, χωρίς να συντρέχει κανένας απολύτως σοβαρός λόγος.

Η υπόθεση έλαβε χώρα το 2005, όταν εργατοτεχνίτης διεκομίσθη σε Νοσοκομείο μετά από ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών. Ο γιατρός όμως που τον εξέτασε στα εξωτερικά ιατρεία εκτίμησε εντελώς εσφαλμένα την σοβαρότητα της κατάστασης, ενώ παράλληλα δεν υπέβαλε τον ασθενή σε όλες τις προβλεπόμενες εξετάσεις.  Αντιθέτως συνέστησε στον εργατοτεχνίτη να χρησιμοποιήσει μόνο μια σχετική αλοιφή και κάποιες σταγόνες. Ο ασθενής, δύο μόλις ημέρες μετά την εξέταση του, διεκομίσθη σε άλλο νοσοκομείο έχοντας υποστεί αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς. Παρά την ειδική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε η όραση του δεν ήταν δυνατό να σωθεί πλέον καθώς είχε περάσει πολύτιμος χρόνος.

Το δικαστήριο αναγνώρισε πως ο γιατρός δεν προέβη στις ενδεδειγμένες ενέργειες με βάση την επιστήμη της Οφθαλμολογίας, και δεν ειδοποίησε, ως όφειλε ως ειδικευόμενος, τον ειδικό για την πάθηση ιατρό, με αποτέλεσμα να προκαλέσει με τις παραλείψεις του επιδείνωση της υγείας του ασθενή, η οποία οδήγησε σε μη αναστρέψιμη βλάβη. Από την άλλη πλευρά όμως, μετά από έφεση το Νοσοκομείο κατάφερε να μειώσει το ποσό της αποζημίωσης σε 40.000€.

Αν υπήρχε η υποστήριξη από την κατάλληλη νομική ομάδα, ο ασθενής θα είχε αποζημιωθεί με πολύ μεγαλύτερο ποσό από αυτό των 40.000€! Εμείς στο Συνήγορο του Ασθενή φροντίζουμε ώστε όλοι οι πελάτες μας να πάρουν αυτά που δικαιούνται και τίποτα λιγότερο!

Διαβάστε και άλλες περιπτώσεις ιατρικών λαθών στο ΔΩΡΕΑΝ βιβλίο του Συνηγόρου του Ασθενή!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]