Πύργος: Μάχη για τη ζωή της δίνει 18χρονη μητέρα

3 Δεκεμβρίου, 2019

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται μια νεαρή μητέρα στην μονάδα εντατικής θεραπείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 18χρονη που βρισκόταν στην 36η εβδομάδα κύησης, αισθάνθηκε αδιαθεσία και επισκέφθηκε γυναικολόγο στο νοσοκομείο Αμαλιάδας. Εκεί ο γιατρός διαπίστωσε ότι έχει συμπτώματα προεκλαμψίας και της έγραψε παραπεμπτικό ώστε να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο του Ρίου.
Ωστόσο, η νεαρή αποφάσισε, παρά τις ενστάσεις του γιατρού, να μην πάει στο νοσοκομείο και επέστρεψε σπίτι της. Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια της την βρήκε σε ημικωματώδη κατάσταση και την μετέφεραν ξανά στο νοσοκομείο. 
Οι γιατροί αποφάσισαν να βγάλουν το μωρό με καισαρική τομή, ώστε να μην θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή του, ωστόσο η μητέρα βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας. 
Οι γονείς της ενημέρωσαν τους γιατρούς ότι η κοπέλα αποφάσισε να μην μεταβεί στο νοσοκομείο του Ρίου λόγω οικονομικής αδυναμίας, χωρίς ωστόσο να ενημερώσει αντίστοιχα τον γυναικολόγο που την εξέτασε για το πρόβλημα της αυτό.
Ευτυχώς το μωράκι χαίρει άκρας υγείας, όμως τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα για την κατάσταση της υγείας της μητέρας. 
 
Πηγή: https://www.athensvoice.gr