Ραντεβού για εξετάσεις μετά από… δύο χρόνια!

6 Νοεμβρίου, 2019

Σοκαριστική η κατάσταση στο Νοσοκομείο Χανίων καθώς η λίστα αναμονής για ραντεβού για εξετάσεις φτάνει τα δύο χρόνια!
Η έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας οδηγούν στην ολοένα και δυσκολότερη εξυπηρέτηση των ασθενών.
Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ με καταγγελία της αναφέρει ότι το νοσοκομείο δεν έχει συντηρηθεί καθόλου και οι ασθενείς κλείνουν ραντεβού για εξετάσεις γαστροσκόπησης – κολονοσκόπησης για δύο χρόνια μετά!
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου ανέφερε αναλυτικά τα προβλήματα που επικρατούν στο νοσοκομείο Χανίων και επισήμανε ότι η κατάσταση είναι δραματική! “Κάθε Παρασκευή ανοίγουν τα ραντεβού για γαστροσκόπηση – κολονοσκόπηση και η ημερομηνία που κλείνεται είναι ο αντίστοιχος μήνας μετά δύο χρόνια (Νοέμβριος 2021)”.
Όχι μόνο υπάρχει αναμονή δύο ετών για ραντεβού αλλά κάποια δεν κλείνονται και καθόλου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.
Το νοσοκομείο διαθέτει μόνο μία ενδοκρινολόγο, η οποία εξυπηρετεί 5.500 ασθενείς και δεν μπορεί να αναλάβει νέα ραντεβού. Ως αποτέλεσμα, δεν πραγματοποιούνται νέα ραντεβού για ενδοκρινολογικές εξετάσεις. 
Για μαγνητική τομογραφία, οι πρώτες διαθέσιμες ημερομηνίες για ραντεβού είναι από τον Μάιο του 2020 και για οφθαλμολογικές και ρευματολογικές το Φεβρουάριο του 2020! Η μονάδα εμφαγμάτων διαθέτει μόνο 7 κλίνες και λειτουργεί μόνο σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης λόγω έλλειψης προσωπικού. 
Σε γενικές γραμμές το νοσοκομείο υπολειτουργεί λόγω έλλειψης κονδυλίων ενώ το καλοκαίρι ήταν ακόμα και χωρίς κλιματισμό!
 
Πηγή: https://www.newsbreak.gr