Ραντεβού σε 2 χρόνια για…ιατρικές εξετάσεις σε ηλικιωμένη

14 Φεβρουαρίου, 2020

Το ελληνικό δημόσιο σύστημα υγείας πρωτοπορεί για ακόμα μία φορά! Η παροχή των υπηρεσιών περίθαλψης αποτελεί πλέον πολυτέλεια για τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες, οι οποίοι αναγκάζονται να περιμένουν μήνες για να κλείσουν ένα απλό ραντεβού.
Τα πράγματα περιπλέκονται όταν οι εξετάσεις επείγουν, καθώς σε αυτή την περίπτωση οι ασθενείς θα πρέπει να απευθυνθούν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και γιατρούς για υπηρεσίες τις οποίες φορολογούνται και θα έπρεπε να τους παρέχονται δωρεάν ή με ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση.
Μία ηλικιωμένη στην Κρήτη θέλησε να κλείσει ιατρικό ραντεβού για γαστροσκόπηση και κολονοσκόπηση και τα κατάφερε…μόνο που το ραντεβού της θα γίνει σε 2 χρόνια!
Το ραντεβού για τις εξετάσεις της ηλικιωμένης γυναίκας τοποθετήθηκε τον Φεβρουάριο του 2022! Η ασθενής μην πιστεύοντας στα μάτια της, όταν έλεγξε το έγγραφο, τηλεφώνησε στο νοσοκομείο καθώς θεώρησε ότι πρόκειται για τυπογραφικό λάθος. Δυστυχώς, το ραντεβού ισχύει κανονικά και η ημερομηνία εκτέλεσης των εξετάσεων της ήταν σε 2 χρόνια.
Φυσικά η γυναίκα προχώρησε σε καταγγελία και το περιστατικό έφτασε στο γραφείο του Υπουργού Υγείας. Ο Υπουργός ζήτησε άμεσα ενημέρωση και εξηγήσεις από όλες τις εμπλεκόμενες υγειονομικές αρχές και θα διερευνήσει το ζήτημα με σκοπό την επίλυση του.
Η απαξίωση του συστήματος υγείας και των πολιτών θα πρέπει να σταματήσει. Οι Έλληνες πρέπει να έχουν την περίθαλψη που τους αξίζει ως πολίτες μίας ευρωπαϊκής χώρας.
Πηγή:https://www.lawandorder.gr