Σοβαρά προβλήματα στα νοσοκομεία!

23 Ιουλίου, 2019

Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στα περισσότερα νοσοκομεία
Τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία διαιωνίζουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί κυρίως στην επαρχία. 
Η κατάσταση είναι αρκετά προβληματική ιδιαίτερα στα νησιά της Ελλάδας με ελλείψεις σε βασικές ιατρικές ειδικότητες. 
Οι γενικές εφημερίες μοιάζουν με πεδίο μάχης με μέσο χρόνο αναμονής 6-8 ώρες, γεγονός που πυροδοτεί συγκρούσεις μεταξύ ασθενών και νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Το προσωπικό των νοσοκομείων κάνει καθημερινά υπερπροσπάθειες να ανταπεξέλθει στις ελλείψεις και τις ανάγκες των ασθενών καθώς και στις πολύωρες υπερωρίες.
Σύμφωνα και με την Ένωση Ιατρών, συνολικά χρειάζεται να καλυφθούν 6.000 θέσεις ιατρών και 25.000 θέσεις νοσηλευτών. Οι εντάσεις της εργασίας, οι απλήρωτες εφημερίες, οι άσχημες συνθήκες εργασίας, οι ελάχιστοι ειδικευόμενοι που “τρέχουν” πανικόβλητοι και η δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας που απειλεί με απολύσεις είναι οι κυριότερες πληγές του συστήματος υγείας.
Χωρίς παιδίατρο η Σάμο, χωρίς χειρουργεία τα Γιαννιτσά και χωρίς εξωτερικά ιατρεία η Αμαλιάδα. 
Στη Σάμο, η μοναδική παιδίατρος, εργάζεται καθημερινά χωρίς ρεπό ή άδεια για να εξυπηρετήσει ολόκληρο τον πληθυσμό του νησιού. Ένα προσωπικό πρόβλημα υγείας την ανάγκασε να βγει σε έκτακτη άδεια, αφήνοντας ακάλυπτη την μαιευτική κλινική και τα χειρουργεία παιδιών, σε μια περίοδο που το νησί δέχεται περισσότερο κόσμο λόγω τουρισμού.
Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών εξέδωσε ανακοίνωση ότι δεν δέχεται πλέον ασθενείς παρά μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης! Ο λόγος είναι η υποστελέχωση του χειρουργείου, γεγονός που το αναγκάζει να “κλείσει” το τμήμα μέχρι νεωτέρας.
Τέλος, στην Αμαλιάδα πολλοί ασθενείς έχουν μείνει “στον αέρα” καθώς εκατοντάδες ραντεβού της παθολογικής ακυρώθηκαν λόγω έλλειψης γιατρού. Οι ασθενείς θα πρέπει να απευθυνθούν στο νοσοκομείο Πύργου για να εξεταστούν και να κλείσουν εκ νέου ραντεβού.
Τα ελληνικά νοσοκομεία πρέπει να επιτέλους να εκσυγχρονιστούν και να λειτουργήσουν όπως όλες οι σύγχρονες νοσοκομειακές μονάδες της Ευρώπης. Η τραγική κατάσταση που επικρατεί προσβάλει το ελληνικό δημόσιο και τον Έλληνα πολίτη.
 
Πηγή: https://www.efsyn.gr