Σοβαρή έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο της Ρόδου

15 Ιουλίου, 2019

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Ρόδου από την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Όπως υπογράμμισε και ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών, τα τμήματα που πλήττονται περισσότερο είναι τα επείγοντα, η μονάδα εντατικής θεραπείας και το αναισθησιολογικό
Ωστόσο, και τα υπόλοιπα τμήματα δεν είναι επαρκώς στελεχωμένα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών και να εφημερεύουν πολλές ώρες.
Το πρόβλημα έχει κοινοποιηθεί ήδη στην κυβέρνηση και ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για την επίλυση του. Η κατάσταση αυτή, σύμφωνα με την διοίκηση, παίζει σημαντικό ρόλο στο να απορρίπτουν οι γιατροί την Ρόδο όταν βγαίνουν προκηρύξεις.
Το νοσοκομείο έχει ζητήσει την άμεση στελέχωση των τμημάτων και την ανάγκη που υπάρχει για χειρούργους και αναισθησιολόγους αλλά και να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς να επιλέγουν το νησί όταν προκηρύσσονται θέσεις.
Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει κρατικός και περιφερειακός σχεδιασμός για την κάλυψη των αναγκών στον τομέα της υγείας, έτσι ώστε να υπάρχει πάντα το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. 
Το έργο των συγκεκριμένων γιατρών είναι αξιοσημείωτο καθώς καλούνται να στηρίξουν την τοπική κοινωνία, να ανταποκριθούν στις δύσκολες συνθήκες εργασίας αλλά και έκτακτα περιστατικά που τυχόν προκύψουν.
 
Πηγή: https://www.rodiaki.gr