Σπύρος Μπάθας Καταδικάστηκαν τρεις ιατροί του νοσοκομείου Αγρινίου για τον θάνατο του (1)

Σπύρος Μπάθας: Καταδικάστηκαν τρεις ιατροί του νοσοκομείου Αγρινίου για τον θάνατο του

30 Ιουνίου, 2023

Πέρασαν αρκετά χρόνια για να μπορέσει η οικογένεια του 18χρονου να λάβει μια μικρή ανακούφιση από το δικαστικό αποτέλεσμα. Η πολύκροτη υπόθεση που απασχολεί το Αγρίνιο από το 2017, φτάνει να ανακοινώνει την καταδίκη 3ων γιατρών, πρωτόδικα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου!

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου ανακοινώθηκε η απόφαση για την οποία κατηγορήθηκαν 20 ιατροί του νοσοκομείου Αγρινίου για ανθρωποκτονία από αμέλεια, που αφορά τον 18χρονο Σπύρο Μπάθα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από έξι χρόνια, μετά από τροχαίο στην Εθνική Οδό, στο ύψος του κόμβου Παναιτωλίου.

 

Η οικογένεια του 18χρονου κατηγόρησε τους ιατρούς που τον ανέλαβαν για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Σύμφωνα με τους ίδιους και τα όσα έζησαν τις ημέρες που νοσηλευόταν το παιδί τους, έλαβαν αρνητική στάση από το ιατρικό προσωπικό και δηλώνουν πως έγιναν τρομερά λάθη και παραλήψεις, με αποτέλεσμα ο γιος τους να χάσει τη ζωή του.  

 

Στις 25 Μαϊου 2017 ο 18χρονος χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Αγρινίου, έχοντας τις αισθήσεις του. Ενώ οι υγειονομικοί παρουσιάζονταν καθησυχαστικοί προς την οικογένεια, η υγεία του 18χρονου βάραινε όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του στην ΜΕΘ του νοσοκομείου.

 

Η εισήγηση της Εισαγγελέως καταδίκασε 3 άτομα από τους 20 γιατρούς που κατηγορούνταν, ενώ οι 18 απαλλάχθηκαν πλήρως από τις κατηγορίες.

 

Σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκε ένας ορθοπεδικός, σήμερα συνταξιούχος, ενώ από δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε χειρουργός και μία ειδικευόμενη Γενικής Ιατρικής, η οποία πλέον είναι ειδικευμένη ιατρός.

 

Η δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί και αναμένονται νέα αποτελέσματα! Φυσικά αναμένονται εφέσεις, από την πλευρά των ιατρών. 

 

Ιστορικό

 

“Δεν μπορώ να πω ονόματα και τα πορίσματα της ΕΔΕ γιατί υπάρχουν προσωπικά δεδομένα.Οι ΕΔΕ είναι σε στάδιο ολοκλήρωσης “” είχε πει το 2020 ο τότε διοικητής του νοσοκομείου.

 

“Εννιά ημέρες μετά το χαμό του γιού μου Σπύρου βρήκα το κουράγιο να σου γράψω για να σου μεταφέρω την αγωνία, τον πόνο και την αδικία που ένιωσα χάνοντας το παιδί μου στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Την Πέμπτη 25-5-2017 και ώρα 2 το μεσημέρι τον 18χρονο γιο μου Σπύρο κτύπησε αυτοκίνητο στο Αγρίνιο. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Αγρινίου. Εκεί κατάλαβα ότι οι εφημερεύοντες ειδικευόμενοι γιατροί, ασχολήθηκαν μόνο με το τραύμα του στο δεξί πόδι.

Στη συνέχεια αντιλήφθηκα τη τηλεφωνική διαμάχη του ειδικευόμενου με τους χειρούργους και τους ορθοπεδικούς που θα έστελνε το παιδί μου. Πρότεινα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Ρίο. Με καθησύχασαν ότι θ’ αντιμετωπίσουν το περιστατικό στο Νοσοκομείο του Αγρινίου και τελικά τον πήγαν στην ορθοπεδική κλινική.

 

Ο γιος μου άρχισε να νιώθει δυνατούς πόνους, ζητούσε βοήθεια συνεχώς από τη μάνα του, παρακαλούσε επίμονα λέγοντας ότι δεν νιώθει καλά, ότι χάνει το φως του. Έντρομοι ζητούσαμε την βοήθεια των γιατρών, διότι αισθανόμασταν ότι το παιδί μας κινδυνεύει.

 

Καλούσαμε απεγνωσμένα τους γιατρούς και ζήσαμε μια ανεξήγητη επιθετικότητα και από τους νοσοκόμους και από τους γιατρούς που μας έλεγαν ότι τους ενοχλούμε αδικαιολόγητα.

 

Η νύχτα ήταν εφιάλτης. Οι πόνοι του γιου μου αντιμετωπίζονταν μόνο με ηρεμιστικά χάπια. Το πρωί της επόμενης μέρας το παιδί έπεσε σε κώμα και τότε ξεκίνησαν ν’ ασχολούνται μαζί του κάνοντας εξετάσεις (αξονική τομογραφία, κλπ). Τον μετέφεραν τελικά εσπευσμένα στην Μ.Ε.Θ., όπου το μεσημέρι μας ανακοίνωσαν ότι το παιδί μου ξεψύχησε.

 

Ο πόνος μου έφτασε στα βουνά. Ο άδικος χαμός του με λύγισε. Λύγισε και τους Αγρινιώτες που το έμαθαν.

Υπουργέ μου, περιμένουμε από εσένα δικαίωση, όχι μόνο για μένα και την οικογένειά μου, αλλά και για όλη την πόλη που αγωνιά μπροστά στην ανικανότητα και την αδιαφορία στην ανθρώπινη ζωή από τους ανθρώπους του Νοσοκομείου.

 

Τέλειωσε την αδιαφορία, την ανεπάρκεια και τη συγκάλυψη στο Νοσοκομείο Αγρινίου, για να μη συνεχίσουμε να θρηνούμε κι άλλον.

Εγώ και όλη η οικογένειά μου αλλά και οι συμπατριώτες μου περιμένουμε με αγωνία τη παρέμβασή σου. Ας είναι ο γιός μου το τελευταίο τους θύμα”.