Συνελήφθη για φακελάκι διευθυντής μεγάλου νοσοκομείου!

19 Δεκεμβρίου, 2018

Διευθυντής Ορθοπεδικής κλινικής μεγάλου δημόσιου νοσοκομείου της Αθήνας συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα στο χέρι! Η υπόθεση διαφοράς προκάλεσε σάλο σε όλη την ιατρική κοινότητα της χώρας.

Οι ίδιοι οι συνάδελφοι του διευθυντή δήλωσαν ότι το είχε παρακάνει τον τελευταίο καιρό ο γιατρος με τα φακελάκια. Την υπόθεση εξέτασε και το πειθαρχικό όργανο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Η καταγγελία έγινε από ασθενή και τους συγγενείς του που τους είχαν ζητηθεί από τον διευθυντη 1000 ευρώ για να γίνει χειρουργείο. Μάλιστα ο χειρούργος αν δεν έπαιρνε το συγκεκριμένο ποσό στο χέρι δεν θα προχωρούσε σε επέμβαση.

Μετά την καταγγελία, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. έστησε επιχείρηση με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ο χειρούργος έλαβε το φακελάκι με τα χαρτονομίσματα και συνελήφθη από την αστυνομία με τα πειστήρια στο χέρι! Ακολουθήθηκε αυτόφωρη διαδικασία και ο γιατρός παραπέμφθηκε με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας.

Το ίδιο το νοσοκομείο έβγαλε και ανακοίνωση που αναφερόταν στη σύλληψη του γιατρού. Μάλιστα στο εν λόγω νοσοκομείο είχαν καταγραφεί και στο παρελθόν παρόμοια κρούσματα  διαφθοράς!

Δυστυχώς αυτά τα περιστατικά δεν αποτελούν εξαίρεση για τα νοσοκομεία της χώρας μας αλλά κανόνας! Οι ασθενείς πρέπει να σταματήσουν να δέχονται να δίνουν μαύρο χρήμα στους γιατρούς σε δημόσια νοσοκομεία. Η νοοτροπία του “πρέπει να δώσω φακελάκι” πρέπει να εξαλειφθεί!

Αν σας έχει ζητηθεί φακελάκι από γιατρό, μπορείτε να κάνετε καταγγελία. Βλέπετε ότι η Δικαιοσύνη τιμωρεί τους υπεύθυνους!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]