Τα ελληνικά νοσοκομεία στον “πάγο”!

10 Ιανουαρίου, 2019

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καταγγέλλει ότι στην Ελλάδα του 2019 η θέρμανση αποτελεί πλέον προνόμιο!
Η έλλειψη καλοριφερ στους διαδρόμους των νοσοκομείων, η κακή συντήρηση, ο παλιός εξοπλισμός στις αίθουσες τοκετού και χειρουργείων δεν δείχνει σε καμία περίπτωση εικόνα  σύγχρονων νοσοκομειακών μονάδων.
Γιατροί από νοσοκομεία όλης της χώρας καταγγέλλουν το γεγονός και τονίζουν πως η θέρμανση είναι απαραίτητη τόσο για την υγεία των ασθενών που νοσηλεύονται, όσο και για το προσωπικό που εργάζεται στα νοσοκομεία.
Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο στα “ακριτικά” νοσοκομεία όπου τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα καθώς στη μέση μπαίνει και η γραφειοκρατία Οι προμηθευτές δεν χορηγούν πετρέλαιο για θέρμανση και οι μονάδες βρίσκονται στο έλεος των καιρικών συνθηκών. Το ίδιο συμβαίνει με τον εξοπλισμό κλιματισμού, ο οποίος δεν συντηρείται με αποτέλεσμα το χειμώνα να επικρατεί κρύο στους χώρους των μονάδων και το καλοκαίρι έντονη ζέστη.
Η κατάσταση είναι απελπιστική και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι ασθενείς πρέπει να νοσηλεύονται σε χώρους θαλπωρής που τους προστατεύουν και φυσικά το προσωπικό να μπορεί να εργάζεται και να εκτελεί το καθήκον του σε κατάλληλες συνθήκες.
 
Μπορείτε να βρείτε σχετική αρθρογραφία εδώ.