Τα Ιατρικά Λάθη που ΔΕΝ αναλάβαμε γιατί ήταν αργά!

20 Σεπτεμβρίου, 2018

Καθημερινά έρχονται στο γραφείο μας άνθρωποι και μας εξιστορούν τις προσωπικές τους ιστορίες! Ιστορίες τραγικών Ιατρικών Λαθών, άλλες με τα χειρότερα αποτελέσματα και άλλες που ευτυχώς δεν κατέληξαν σε μόνιμες ζημιές. Το ψυχολογικό αντίκτυπο για τους ασθενείς το ίδιο πάντα!

 

Όποιο και να είναι το Ιατρικό Λάθος, το θύμα δικαιούται να κινηθεί νομικά και να διεκδικήσει αποζημίωση! Δυστυχώς από τα 6.000 Ιατρικά Λάθη που συμβαίνουν ετησίως στη χώρα μας, μόνο 1.300 με 1.500 καταγγέλλονται! Ο κόσμος είτε φοβάται είτε διστάζει να μιλήσει και θεωρεί ότι δεν μπορεί να τα βάλει με γιατρούς και νοσοκομεία. Όμως όλες οι υποθέσεις Ιατρικών σφαλμάτων που έχουν φτάσει στα Δικαστήρια, αποδεικνύουν το αντίθετο! Ειδικά μετά το 2014 που άλλαξε η νομοθεσία και ουσιαστικά ο γιατρός καλείται να αποδείξει ότι δεν διέπραξε το Ιατρικό Λάθος!

Η ελληνική νομοθεσία όμως ορίζει ότι το ιατρικό λάθος παραγράφεται αν έχουν περάσει 5 χρόνια από το περιστατικό. Αν έχει προκληθεί θάνατος, παραγράφεται στα 8 χρόνια. Γι’ αυτό δυστυχώς έχουν φτάσει υποθέσεις στην πόρτα μας που δεν μπορούσαμε να αναλάβουμε! Ο κόσμος αποφάσισε να μιλήσει αλλά δυστυχώς ήταν αργά!

Η ιστορία της κ. Ευφροσύνης και του συζύγου της… που έμεινε ανάπηρος λόγω Ιατρικού Λάθους

 

Για μία τέτοια υπόθεση θα σας μιλήσουμε και σήμερα!  Η κ. Ευφροσύνη ήρθε πριν λίγες μέρες στο γραφείο μας μαζί με τον άντρα της, ο οποίος βρισκόταν σε αναπηρικό καροτσάκι.

 

Η κυρία άρχισε να μας μιλάει με αναφιλητά για το περιστατικό που τους άλλαξε τη ζωή! Ο άντρας της που είναι πλέον 43 χρονών είχε εισαχθεί σε Δημόσιο νοσοκομείο για εγχείρηση κιρσών στο δεξί του πόδι, μια εγχείρηση ρουτίνας!

Η ρουτίνα του ζευγαριού όμως άλλαξε από εκείνη τη μέρα! Ο κ. Αλέξης όταν ξύπνησε δεν αισθανόταν και δεν μπορούσε να κουνήσει ούτε το δεξί ούτε το αριστερό του πόδι! Η δικαιολογία των γιατρών ήταν ότι είναι μία πιθανή επιπλοκή της εγχείρησης!

 

“Εδώ και 10 χρόνια η ζωή μας είναι κατεστραμμένη γιατί στα Δημόσια νοσοκομεία δουλεύουν ανεύθυνοι και ανίκανοι γιατροί!”, φώναξε η κ. Ευφροσύνη!

Σε αυτή τη φράση η σύμβουλός μας που καθόταν απέναντι τους πάγωσε και συνειδητοποίησε ότι το λάθος έχει παραγραφεί γιατί είχαν περάσει 10 χρόνια. Η απογοήτευση του ζευγαριού ήταν μεγάλη γιατί χρειάζονταν αυτά τα χρήματα γιατί μόλις είχε χάσει τη δουλειά της η σύζυγος και τα έξοδα για ένα άτομο με αναπηρία είναι πολύ μεγάλα! Σύμφωνα με υπολογισμούς της νομικής μας ομάδας, η αποζημίωση του ζευγαριού θα μπορούσε να φτάσει τα 420.000 ευρώ!

 

Οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούν για τα δικαιώματα τους και να μιλάνε ανοιχτά για τα Ιατρικά Λάθη άμεσα μετά το περιστατικό. Βλέπετε ότι αν δεν απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό, μπορεί να είναι πλέον αργά!

Η σιωπή δεν δικαίωσε ποτέ κανέναν! Ας ανοίξουμε τη συζήτηση για τα Ιατρικά Λάθη!

*ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα ονόματα στην παρακάτω ιστορία έχουν τροποποιηθεί λόγω Δικηγορικού Απορρήτου και προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ο Συνήγορος του Ασθενή είναι δίπλα σας!

Κάθε πολίτης έχει αναφαίρετο το Δικαίωμα στην προκειμένη πανδημία, να διαλευκάνει τα αίτια σωματικών βλαβών σε βάρος της υγείας τους αλλά ακόμη και την αιτία θανάτου συγγενικών/φιλικών του προσώπων, σε όλες τις ύποπτες περιπτώσεις, αλλά ακόμα και σε όλες τις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις νόσησης από Covid-19.

 

Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να κινηθεί νομικά και να αποζημιωθεί για τη βλάβη που υπέστη! Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να διεκδικήσει όσα δικαιούται, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία τόσο τη δική του, όσο και των συγγενικών του προσώπων… 

  

Ο Συνήγορος του Ασθενή μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε τι ακριβώς συνέβη στην υπόθεση σας και να σας καθοδηγήσει για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 211-0121395 ή με email στο info@sta.bcla.com για να ενημερωθείτε για τα επόμενα σας βήματα.

Πιστεύετε ότι έχετε υποστεί ιατρικό λάθος εσείς ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο;

Μη διστάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή μας για οποιαδήποτε απορία σας.

Λ. Συγγρού 262, Αθήνα Τ.Κ 17672

+30 211 012 1395

support@sta.bcla.gr

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας