Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία

31 Ιουλίου, 2019

Ο νέος υπουργός Υγείας ξεκίνησε τη θητεία του με αιφνίδιες επισκέψεις σε νοσοκομεία θέλοντας να δει από πρώτο χέρι την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.
Οι επισκέψεις θα έπρεπε να συνοδεύονται με μέτρα ενίσχυσης”, είπε ο κ. Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων σε δημόσιο νοσοκομείο και καρδιολόγος.
Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει αναφορές για πεταμένους φακέλους ασθενών σε διαδρόμους νοσοκομείων, πολλές ώρες αναμονής στα επείγοντα και μη επαρκή αριθμό προσωπικού. Οι εργαζόμενοι θεωρούν πως ο κρατικός μηχανισμός πρέπει και οφείλει να ανταποκριθεί στα κενά και τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.
Το προσωπικό…
Τα νοσοκομεία χρειάζονται μόνιμο και σταθερό προσωπικό. Οι θέσεις συνήθως καλύπτονται από ειδικευόμενους που εργάζονται 10 έως 12 ώρες καθημερινά. Ολοκληρώνοντας τις συμβάσεις τους οι περισσότεροι παλεύουν με την ανεργία και επιλέγουν να βρουν εργασία στο εξωτερικό.
Τα αρχεία…
Για να προστατεύονται οι φάκελοι με το ιστορικό και όλα τα αρχεία των ασθενών, όπως ορίζει ο νέος νόμος για την προστασία των δεδομένων, θα πρέπει να δημιουργηθούν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι σε όλες τις νοσοκομειακές μονάδες.
Σε κάθε περίπτωση το Κράτος πρέπει να βάλει μία τάξη στη δημόσια υγεία κα να φροντίσει για την σωστή παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς αλλά και το ορθό σχεδιασμό των νοσοκομείων.
Διασφαλίζοντας τη σωστή λειτουργία του συστήματος θα μειωθούν σημαντικά τα ιατρικά λάθη και τα προβλήματα που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια στον τομέα της Υγείας.
 
Πηγή: https://www.usay.gr