Θάνατος από Astrazeneca επιβεβαιώθηκε στη Μυτιλήνη

27 Μαΐου, 2021

Τι συνέβη στην 63χρονη από τη Μυτιλήνη..

 

Μία νέα γυναίκα 63 ετών από τη Μυτιλήνη, είναι η πρώτη περίπτωση επιβεβαιωμένου θανάτου από το εμβόλιο της AstraZeneca

 

Η 63χρονη είχε υποστεί θρομβοεμβολικό επεισόδιο λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής στη Μυτιλήνη. Η ραγδαία επιδείνωση της υγείας της, οδήγησε στη νοσηλεία της την 1η Απριλίου 2021 στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

 

Μετά από τη μακράς διάρκειας νοσηλεία της, δυστυχώς, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον κίνδυνο και κατέληξε… Πρόκειται για το πρώτο θανατηφόρο περιστατικό που καταγράφεται στη χώρα μας και που αποδίδεται επισήμως στον εμβολιασμό.

 

Η προέδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αναφέρθηκαν σε συνέντευξη τους στην εξέταση τεσσάρων περιστατικών θρομβώσεων έπειτα από χορήγηση εμβολίου της AstraZeneca.

 

Η μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι και εκείνη του θανατηφόρου περιστατικού της 63χρονης από τη Μυτιλήνη…

Μιλήστε με το Συνήγορο του Ασθενή για να ενημερωθείτε τι μπορείτε να διεκδικήσετε σε περίπτωση ιατρικού λάθους σε εσάς ή σε συγγενικό σας πρόσωπο.

Η απόφαση του Συμβούλιου Επικρατείας για τα εμβόλια!

 

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας ήδη έχει κρίνει με απόφαση του στις 10/05/2021 ότι η προκαλούμενη βλάβη από την πραγματοποίηση του εμβολιασμού, συνιστά υπέρμετρη θυσία για τον παθόντα (βλάβη υγείας και προσβολή της προσωπικότητάς του), που υπερβαίνει τα όρια της θυσίας, στην οποία είναι ανεκτό από την έννομη τάξη να υποβάλλονται οι πολίτες, χάριν του δημοσίου συμφέροντος και του κοινωνικού συνόλου. 

 

Με απόφαση του μάλιστα το Διοικητικό Πρωτοδικείο, απόφασισε την αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ στη άτυχη μητέρα που έχασε το ανήλικο παιδί της, μετά από τον εμβολιασμό του… Διαβάστε το σχετικό άρθρο εδώ

 

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η έκβαση της καταγγελίας 64χρονης που εμβολιάστηκε με το Astazeneca και χάρη στην ολιγωρία των αρχών, επιδεινώθηκε σοβαρά η υγεία της…

 

Ο Συνήγορος του Ασθενή κατανοεί απολύτως την ανάγκη εμβολιασμού στη χώρα μας προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί η πανδημία και η τεράστια κρίση στην υγεία παγκοσμίως. Αναγνωρίζοντας πλήρως ότι το Δικαίωμα στην Υγεία ανήκει σε όλους μας και τονίζοντας καθημερινά στους αναγνώστες μας ότι κατοχυρώνεται συνταγματικά, είμαστε δίπλα σε όποιον το έχει ανάγκη.

Ο Συνήγορος του Ασθενή είναι δίπλα σας!

Κάθε πολίτης έχει αναφαίρετο το Δικαίωμα στην προκειμένη πανδημία, να διαλευκάνει τα αίτια σωματικών βλαβών σε βάρος της υγείας τους αλλά ακόμη και την αιτία θανάτου συγγενικών/φιλικών του προσώπων, σε όλες τις ύποπτες περιπτώσεις, αλλά ακόμα και σε όλες τις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις νόσησης από Covid-19.

 

Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να κινηθεί νομικά και να αποζημιωθεί για τη βλάβη που υπέστη! Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να διεκδικήσει όσα δικαιούται, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία τόσο τη δική του, όσο και των συγγενικών του προσώπων… 

  

Ο Συνήγορος του Ασθενή μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε τι ακριβώς συνέβη στην υπόθεση σας και να σας καθοδηγήσει για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 211-0121395 ή με email στο info@sta.bcla.com για να ενημερωθείτε για τα επόμενα σας βήματα.

Πιστεύετε ότι η υγεία σας παραμελήθηκε λόγω της πανδημίας;

Μη διστάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή μας για οποιαδήποτε απορία σας.

Λ. Συγγρού 262, Αθήνα Τ.Κ 17672

+30 211 012 1395

support@sta.bcla.gr

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας