Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν επισκεφτείτε τον γιατρό

9 Ιουλίου, 2019

8 πράγματα που πρέπει να ξέρετε
Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό που έχει ο καθένας μας και πρέπει να την προσέχουμε και να μην την θεωρούμε δεδομένη.
Υπάρχουν κάποια βασικά και σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε όταν αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα υγείας πριν κλείσουμε ραντεβού με τον γιατρό.

  1. Βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα υγείας είναι όντως επείγον

Πολλές φορές αγχωνόμαστε υπερβολικά για την υγεία μας χωρίς ωστόσο να υπάρχει σοβαρός λόγος ανησυχίας. Επειδή έχουμε άγνοια για ιατρικά θέματα, μας κυριεύει φόβος ότι έχουμε κάτι σοβαρό και μεταφέρουμε το επείγον της κατάστασης στο γιατρό. Καλό είναι να μην υπερβάλουμε αν η κατάσταση δεν είναι σοβαρή.

  1. Ενημερώστε πλήρως τον γιατρό

Ο γιατρός πρέπει να είναι πλήρως ενήμερος για την κατάσταση της υγείας του ασθενή αλλά και για το ιατρικό του ιστορικό. Μπορεί να αισθανόμαστε άβολα να πούμε κάποια πράγματα, όμως ο ειδικός πρέπει να γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες ώστε να κάνει σωστή διάγνωση. Μια λάθος πληροφορία ή η απόκρυψη της μπορεί να οδηγήσει σε λάθος διάγνωση και χειροτέρευση της υγείας του ασθενή.

  1. Μην στηρίζεστε στις πληροφορίες του διαδικτύου

Η πλειονότητα των ασθενών πριν επισκεφθεί τον γιατρό ψάχνει τα συμπτώματα που έχει στο διαδίκτυο, αναζητώντας την αιτία του προβλήματος. Είναι μια πολύ κακή συνήθεια που πρέπει να σταματήσουμε, καθώς το μόνο που ενισχύει είναι το φόβο μας για την κατάσταση της υγείας μας.

  1. Ελέγξτε το βάρος σας

Όσο “δυσάρεστη” και εάν είναι η σχέση μας με τη ζυγαριά, το βάρος μας είναι ένα σημαντικό σημάδι της υγείας μας. Εάν είστε ενήμερος για τα κιλά σας, μια απότομη αλλαγή στη μάζα σας, θα σας ειδοποιήσει για κάποιο πρόβλημα στην υγεία σας.

  1. Κόψτε τις “κακές” συνήθειες

Προφανώς, το κάπνισμα, η κακή διατροφή και το αλκοόλ δυσχεραίνουν την υγεία μας. Προσπαθήστε να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας, βγάζοντας τις κακές συνήθειες από την καθημερινότητα σας και αποκτήστε πιο υγιεινές και αθλητικές συνήθειες.

  1. Μην σταματήσετε φαρμακευτική αγωγή

Πολλοί ασθενείς τείνουν να σταματούν την φαρμακευτική αγωγή που τους έχει δοθεί μόλις νιώσουν καλύτερα χωρίς να την έχουν ολοκληρώσει. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος, καθώς ο οργανισμός μας πιθανόν να μην έχει αναρρώσει πλήρως και τα συμπτώματα να κάνουν ξανά την εμφάνιση τους ή ακόμα και να επιστρέψουν δριμύτερα!

  1. Οι πρώτες βοήθειες δεν είναι τόσο απλές όσο φαίνονται

Οι ταινίες μας δείχνουν συχνά ανθρώπους που δίνοντας πρώτες βοήθειες κατάφεραν να σώσουν κάποιον που παραλίγο να πνιγεί. Και σχεδόν όλοι σκεφτόμαστε το ίδιο πράγμα: Μα είναι πολύ απλό! Και όμως, οι πρώτες βοήθειες δεν είναι τόσο απλές και εύκολες όσο μας τις παρουσιάζουν. Εάν δεν γνωρίζετε πως να παρέχετε πρώτες βοήθειες, υπάρχει πιθανότητα να χειροτερεύσετε την κατάσταση της υγείας του.

  1. Μην παίρνετε ληγμένα φάρμακα

Αν υποφέρετε από κάποιο πονοκέφαλο και βρίσκετε ληγμένα παυσίπονα, μην τα πάρετε! Η ημερομηνία λήξης δεν είναι για αισθητικούς λόγους. Πηγαίντε στο φαρμακείο και προμηθευτείτε νέα φάρμακα, καθώς μπορεί να εκθέσετε τον οργανισμό σας σε μεγάλο κίνδυνο.
 
Πηγή: https://www.pronews.gr