Της χορήγησαν ψυχοφάρμακα ενώ έπρεπε να χειρουργηθεί!

15 Μαΐου, 2019

Σύμφωνα με τις έρευνες, ο θάνατος της προέκυψε από ιατρική αμέλεια
Ένα νέο περιστατικό ιατρικής αμέλειας είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον θάνατο μιας νεαρής μητέρας!
Η 34χρονη απεβίωσε μόλις τρεις ημέρες μετά τον τοκετό. Η ασθενής είχε μεταβεί στα επείγοντα καθώς αισθανόταν έντονες ζαλάδες.
Αφού της έγιναν οι απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι πάσχει από σύνδρομο αιμόλυσης εγκυμοσύνης. Το σύνδρομο αυτό απαιτεί άμεσα καισαρική επέμβαση και κάποιες φορές και δεύτερο χειρουργείο για πλασμαφαίρεση.
Η γυναικολόγος που την εξέτασε χαρακτήρισε την κατάσταση της υγείας της “άκρως επείγουσα” και αμέσως προχώρησε σε καισαρική επέμβαση.
Η άδικη κατάληξη
Αμέσως μετά την επέμβαση, η γυναικολόγος ενημέρωσε τον αναισθησιολόγο για την αναγκαιότητα δεύτερου χειρουργείου, λέγοντας του χαρακτηριστικά “για να μην την χάσουμε”.
Αντί για χειρουργείο, ο γιατρός της έκανε εκ νέου αιματολογικές εξετάσεις, οι οποίες και πάλι έδειξαν την ύπαρξη του συνδρόμου και την άμεση ανάγκη για πλασμαφαίρεση. Ωστόσο, ο γιατρός θεώρησε ότι η επέμβαση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και προτίμησε να της χορηγήσει μορφίνη και ψυχοφάρμακα.
Ως αποτέλεσμα, η άτυχη μητέρα παρουσίασε ταχυπαλμίες, οι οποίες οδήγησαν σε τρία καρδιακά επεισόδια και στο τέλος έχασε την μάχη με την ζωή.
 
Τα ιατρικά λάθη δεν συγχωρούνται!
Η ανευθυνότητα και η αμέλεια ενός λειτουργού του συστήματος υγείας στέρησε μία ανθρώπινη ζωή. Τα ιατρικά λάθη δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητα! Η Δικαιοσύνη βρίσκεται στο πλευρό των ασθενών.
Οι ασθενείς θα πρέπει να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά όχι μόνο για την δική τους δικαίωση αλλά και για την προστασία άλλων ανθρώπων από παρόμοιες καταστάσεις.
 
 
Πηγή: https://cyprustimes.com