Το Παγκόσμιο Βραβείο Μεταμοσχεύσεων σε Έλληνα γιατρό!

Το Παγκόσμιο Βραβείο Μεταμοσχεύσεων σε Έλληνα γιατρό!

7 Μαΐου, 2019

Ο Γιώργος Βρακάς βραβεύτηκε για την συμβολή του στον ιατρικό κλάδο!
Πριν δύο χρόνια ο Έλληνας γιατρός έλαβε το Παγκόσμιο Βραβείο Μεταμοσχεύσεων, μία επιβράβευση των αγώνων και θυσιών που έκανε τόσα χρόνια μακριά από την πατρίδα του.
Ο Γιώργος Βρακάς εργάζεται στο Κέντρο Μεταμοσχεύσεων της Οξφόρδης και έχει αφιερώσει τη ζωή του στην ιατρική.
“Σαν λαός είμαστε ξεχωριστός και σκληρά εργαζόμενος”
Όπως δήλωσε και σε συνέντευξη του “Οι Έλληνες μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Η πραγματικότητα στην χώρα μας είναι σκληρή και απαιτεί μεγάλη προσπάθεια”.
Η απονομή του βραβείου, όπως δήλωσε, αποτέλεσε την μεγαλύτερη επιβράβευση των αγώνων του και της σκληρής δουλειάς του αλλά και των θυσιών που έκανε, μένοντας μακριά από την οικογένεια του.
Η απόφαση να ασχοληθεί με τις μεταμοσχεύσεις ήρθε σχετικά αργά στην καριέρα του. Στην Ελλάδα ο τομέας αυτός εξελίσσεται με πολύ αργούς ρυθμούς και τα κέντρα που υπάρχουν είναι ελάχιστα με περιορισμένες δυνατότητες. Έτσι, πήρε την απόφαση να φύγει στο εξωτερικό και να εργαστεί εκεί.
Δωρεά οργάνων στην Ελλάδα
Η αύξηση των δωρητών είναι καταλυτικός παράγοντας για την εξέλιξη των μεταμοσχεύσεων στην χώρα μας. Η σωστή ενημέρωση των πολιτών ήδη από την σχολική ηλικία είναι απαραίτητη για την σημασία του τομέα αυτού.
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν ανάγκη από μεταμόσχευση για να συνεχίσουν να ζουν και στηρίζονται στην ευαισθητοποίηση του καθενός. Τόσο το Κράτος όσο και οι ίδιοι οι πολίτες του θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν ώστε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας.
Τέλος, όπως ανέφερε οι θυσίες που κάνουν οι γιατροί είναι πάρα πολλές. Δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος, αργίες και σαββατοκύριακα ή προσωπική ζωή. Όσο και να επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα, οι μελλοντικοί του στόχοι είναι να εργαστεί στην Αμερική.
Ο Γιώργος Βρακάς αποτελεί ακόμα ένα τρανό παράδειγμα προς μίμηση του ιατρικού κλάδου και αποδεικνύει ότι υπάρχουν γιατροί που ασκούν το επάγγελμα τους με αίσθημα ευθύνης και αγάπης προς τους ασθενείς τους.
 
Πηγή: https://www.peopleofgreece.gr