Γίνεται τοκετός χωρίς γιατρό μέσα σε νοσοκομείο;

28 Αυγούστου, 2018

Γίνεται τοκετός χωρίς γιατρό μέσα σε νοσοκομείο;

Απίστευτο ιατρικό λάθος που αποζημιώθηκε με 2,4 εκατ. Ευρώ!

Απίστευτο Ιατρικό Λάθος έγινε το 1999 σε 2 νοσοκομεία της Κύπρου! Λάθος που χαρακτηρίζεται χωρίς καμία σκέψη ως αποτρόπαιο έγκλημα!

Θύμα του εγκλήματος ένα νεογέννητο κοριτσάκι που καταδικάστηκε να μην μιλάει, να μην έχει όραση, να μην κινείται και να μην έχει καμία επαφή με το περιβάλλον! Όλα αυτά εξαιτίας δύο κρατικών νοσοκομείων της Κύπρου, του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και του Μακάρειου Νοσοκομείου Λευκωσίας, και της αμέλειας των γιατρών τους!

Η μητέρα του κοριτσιού ενώ ήταν έγκυος, άρχισε να αιμορραγεί και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Οι γιατροί του νοσοκομείου δεν διέγνωσαν ότι η γυναίκα είχε υποστεί αποκόλληση πλακούντα! Ούτε καν της έκαναν κλινική εξέταση και υπέρηχους!

Η έγκυος γυναίκα έμεινε λίγες μέρες στο νοσοκομείο και η κατάσταση της χειροτέρεψε κι επειδή δεν μπορούσαν να τη θεραπεύσουν, τη μετέφεραν στο Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας!

Η γυναίκα ήταν ετοιμόγεννη μόλις εισήχθη στο νοσοκομείο αλλά παρ’ όλα αυτά αφέθηκε μόνη της σε ένα δωμάτιο χωρίς να μπορεί να μπει ο άντρας της! Φώναζε για βοήθεια χωρίς να έρχεται κανένας! Ούτε νοσοκόμες ούτε γιατρός! Τελικά γέννησε μόνη της χωρίς καμία βοήθεια και όταν οι νοσοκόμες μπήκαν στο δωμάτιο αντίκρισαν το μωρό μελανιασμένο στα πόδια της μητέρας του!

Το μωρό δεν ανέπνεε και η καθυστέρηση ανάνηψης του προκάλεσε εγκεφαλική παράλυση! Εμφανίστηκε κι ένας εκπαιδευόμενος γιατρός, ο οποίος δεν έδωσε καμία σημασία στη γυναίκα και προσπαθούσε μαζί με τις νοσοκόμες να βοηθήσουν το μωρό!

Η γυναίκα ήταν αβοήθητη στο κρεβάτι χωρίς να της έχει αφαιρέσει κανένας τον πλακούντα! Μια καθαρίστρια που περνούσε από το δωμάτιο το συνειδητοποίησε και της το αφαίρεσε η ίδια! Που αλλού ακούστηκε; Καθαρίστρια νοσοκομείου να αφαιρεί τον πλακούντα!

Στο δικαστήριο διαπιστώθηκε πως αν είχε γίνει σωστή διάγνωση στο Νοσοκομείο Λάρνακας και αν στο Μακάρειο Νοσοκομείο γινόταν καισαρική το μωρό θα ήταν υγιέστατο!

Στη δίκη η εκπρόσωπος του Γενικού Εισαγγελέα, προκειμένου να δικαιολογήσει την απώλεια εγγράφων από τον φάκελο της υπόθεσης, άφησε να νοηθεί ότι αυτά κλάπηκαν από τους γονείς του παιδιού. Η Δικαστής εξοργίστηκε από αυτή τη συμπεριφορά και επέκρινε έντονα την εκπρόσωπο του Γενικού Εισαγγελέα σημειώνοντας πως αν δεν πρόκειται για έλλειψη ευαισθησίας, αυτοί οι υπαινιγμοί ήταν τουλάχιστον ατυχείς.

Τελικά το Δικαστήριο της Λευκωσίας επιδίκασε αποζημιώσεις ύψους 2,4 εκ ευρώ συν τόκους!
Δυστυχώς αυτό το περιστατικό είναι ένα από τα πολλά ιατρικά λάθη που έχουν συμβεί και στην Ελλάδα και στην Κύπρο! Μπορείτε να δείτε απίστευτες ιστορίες αν κατεβάσετε το δωρεάν μας βιβλίο:

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]