Τραγικές ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία

20 Ιανουαρίου, 2020

Η πλειονότητα των νοσοκομείων αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό 
Εικόνες εγκατάλειψης υπάρχουν στα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της χώρας και παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Υγείας, οι θέσεις παραμένουν εδώ και καιρό κενές. 
Στα περισσότερα νοσοκομεία έχουν ήδη ξεκινήσει αρκετές κινητοποιήσεις για την άμεση πρόσληψη προσωπικού. Καθημερινά, οι ασθενείς έρχονται αντιμέτωποι με πολύωρες αναμονές ακόμα και για μια απλή εξέταση ενώ το λιγοστό προσωπικό δεν αρκεί για να ανταπεξέλθει στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες.
Νοσοκομείο Αλεξάνδρας
Ένα από τα μεγαλύτερα γυναικολογικά νοσοκομεία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του λόγω των υποδομών του. Οι θάλαμοι νοσηλείας βρίσκονται σε κάκιστη κατάσταση με όλο το κτίριο βρίσκεται σε ετοιμόρροπους χώρους. 
Επιπλέον, η απουσία πυρασφάλειας και φύλαξης αυξάνουν τον κίνδυνο τόσο για την ασφάλεια των εργαζομένων όσο και των ασθενών.
Νοσοκομείο Σωτηρία
Το νοσοκομείο Σωτηρία υποδέχεται το νέο έτος με κλειστές κλινικές λόγω έλλειψης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Το νοσοκομείο είναι το μοναδικό πνευμονολογικό της χώρας και η παρακμή του αυξάνεται σε καθημερινή βάση. 
Επιπλέον, οι πολύωρες εφημερίες αυξάνουν την εξάντληση των γιατρών, οι οποίοι και στο παρελθόν είχαν τονίσει τον κίνδυνο για ιατρικά λάθη λόγω κούρασης.
Αγία Όλγα
Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, με τους εργαζομένους να έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις για την άμεση πρόσληψη προσωπικού. Οι κλινικές του έχουν “στεγνώσει” από γιατρούς με το ήδη υπάρχων προσωπικό να καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τις κρατήσει ανοιχτές.
Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας έχει φτάσει προ καιρού στο απροχώρητο και η άμεση δράση του Υπουργείου Υγείας θεωρείται αναγκαία για την επιβίωση τους.
 
Πηγή: https://www.healthreport.gr