΄΄Κρύβει΄΄ ή όχι ιατρική αμέλεια, ο θάνατος μετά από εγχείρηση ρουτίνας;

22 Ιουνίου, 2022

Μετά από μια – φαινομενικά – εγχείρηση ρουτίνας, (και πιο συγκεκριμένα, χολής) ένας 55χρονος φέρεται να έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο οδήγησε σε χειρουργείο κρανιοτομής και στο τέλος να ξεψυχήσει στο ιδιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. 

Οι οικείοι του άτυχου  55χρονου υπέβαλαν παράπονο για ιατρική αμέλεια, με το Τμήμα Ανίχνευσης Εγκλημάτων Λεμεσού, να έχει ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό , μετά μάλιστα από εντολή και του υπουργού Υγείας Κύπρου. 

Σύμφωνα με σχετική ειδησεογραφία, ο 55χρονος μετά την κρανιοτομή, μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου, τοποθετήθηκε στον αναπνευστήρα και απεβίωσε. 

 Απαντήσεις για τα ακριβή αίτια θανάτου του αναμένεται να δώσει η νεκροτομή επί της σορού του. 

Το ενδεχόμενο για εγκληματική ενέργεια έχει απορριφθεί, καθώς η σορός του 55χρονου εξετάστηκε και δε φέρει καμία κάκωση ή τραύμα.  

Αμέσως μετά την κατάθεση για ιατρική αμέλεια, η ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ΥΓΕΙΑ εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι το υπό διερεύνηση περιστατικό, ΔΕΝ αφορά σε καμία περίπτωση ασθενή ή περιστατικό, το οποίο να νοσηλεύτηκε στην Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ. 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η απάντηση για το εάν ήταν ή όχι ιατρική αμέλεια, έτσι ώστε να απαγγελθούν κατηγορίες. 

Κανένας θάνατος δεν πρέπει να μένει αδιερεύνητος. Ακόμα και με την παραμικρή υποψία ιατρικής αμέλειας ή ιατρικού λάθους, θα πρέπει να γίνεται έρευνα έτσι ώστε και οι συγγενείς του θύματος να ΄΄τοποθετήσουν ΄΄ μέσα τους την απώλεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη.