13χρονη αντί για γυναικολογική εξέταση, δέχτηκε καθαρτικό

13χρονη αντί για γυναικολογική εξέταση, δέχτηκε καθαρτικό

5 Οκτωβρίου, 2023

Στα όρια της παραφροσύνης βρισκόμαστε, καθώς γιατροί ειδικοτήτων δεν υπάρχουν και οι διαγνώσεις φέρνουν τραγικά λάθη! Ένα παράδειγμα είναι και το πρόσφατο γεγονός, όπου μαθήτρια του γυμνασίου βρέθηκε να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με φρικτούς πόνους στην κοιλιακή χώρα. Κανένας γυναικολόγος, κανένας παθολόγος.. και το αποτέλεσμα ήταν να δοθεί καθαρτικό, ενώ όπως αποκαλύφθηκε, ήταν έγκυος στον 8ο μήνα!
Σίγουρα και τα δυο γεγονότα από μόνα τους είναι σοκαριστικά και δεν ξέρουμε πραγματικά που να σταθούμε.
Αυτό που μας αφορά και μας πέφτει λόγος, είναι η λάθος διάγνωση, η ελλιπής εξέταση και η συνολική αμέλεια του νοσοκομείου ως προς την ανήλικη. Οι απώλεια εξετάσεων αλλά και η διάγνωση θα μπορούσαν να της κοστίσουν τη ζωή.

 

Για του λόγου το αληθές, παρακάτω αναγράφεται όπως δηλώθηκε στα ΜΜΕ:

 

Μαθήτρια 1ης γυμνασίου πήγε στο νοσοκομείο με αφόρητους πόνους και μη γνωρίζοντας ότι είναι έγκυος γέννησε στην τουαλέτα.

 

«Στο νοσοκομείο όταν ρωτήθηκε από τον παιδίατρο και το κοριτσάκι και η μητέρα είπαν ότι δεν είχε σεξουαλικές επαφές».

 

Αναρωτιόμαστε αν θα έπρεπε τέτοιες ερωτήσεις να γίνονται μπροστά στον γονέα. Μη ξεχνάμε πως η ψυχολογία και μόνο του παιδιού, συνδέεται απόλυτα με το γεγονός της ελλείψεως εμπιστοσύνης ως προς τον γιατρό.

 

Ο παιδίατρος με αυτά τα δεδομένα “συμπέρανε” πως επρόκειτο για τυμπανισμό με αποτέλεσμα να χορηγήσει την αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή. Να δώσει δηλαδή καθαρτικό. Το κορίτσι όμως εξακολουθούσε να σφαδάζει στον πόνο.

 

«Του έδωσαν για τυμπανισμό καθαρτικά εκεί το παιδί σφάδαζε και γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι στην λεκάνη της τουαλέτας», σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ.

 


Σε ερώτημα σας αν το κορίτσι γνώριζε για την εγκυμοσύνη ή αν κατάλαβε την σεξουαλική πράξη την οποία και είχε προβεί, τότε: «Κάτι είχε καταλάβει αλλά προφανώς εδώ επενέβη το αίσθημα ντροπής και φαντάζομαι ότι αυτό το παιδί αυτό ένιωσε απόγνωση».

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό ανήλικης μαθήτριας που γεννά στο εν λόγω νοσοκομείο.

 

«Δυστυχώς αν σας πω ότι σε αυτό το νοσοκομείο είναι το 3ο περιστατικό μέσα σε μια δεκαετία. Είχε συμβεί και με ένα 14χρονο και ένα 13χρονο κοριτσάκι», δήλωσε.

 


Καλά στην υγεία μαμά και βρέφος

 

«Οδύσσσεια» χαρακτηρίστηκε το περιστατικό της έφηβης, καθώς το να γεννήσει μια 13χρονη στις τουαλέτες του νοσοκομείου, χωρίς να έχει γίνει διάγνωση, δείχνει τις παθογένειες των περιφερειακών νοσοκομείων.

 

«Πως γίνεται το νοσοκομείο να μην έχει γυναικολόγο και ακτινολόγο;