14χρονη πέθανε στη Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για πλαστογραφία και ιατρικά λάθη

14χρονη πέθανε στη Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για πλαστογραφία και ιατρικά λάθη

13 Φεβρουαρίου, 2023

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της 14χρονης Γεωργίας, ήρθαν στη δημοσιότητα! Η μικρή Γεωργία, έφυγε λίγες ημέρες μετά την χειρουργική επέμβαση που υπεβλήθει για τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου, τον Ιούνιο του 2021, στη Θεσσαλονίκη.

 

Η ιατροδικαστική έρευνα που είχε διενεργηθεί τότε, έδειξε πως η ανήλικη έφυγε από τη ζωή λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας που προκλήθηκε από σηπτικό σοκ.

 

Ο πατέρας της 14χρονης, είχε καταγγείλει ιατρικό λάθος και είχε υποβάλει μήνυση για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά του ιδιώτη γιατρού που τη χειρούργησε σε ιδιωτική κλινική. Το αποτέλεσμα αυτού ήταν να ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση.

 

 

Η έρευνα που έγινε από δικαστική γραφολόγο αλλά και από πραγματογνώμονες κατέληξε στην πλαστογραφία επίσημων εγγράφων καθώς και για σημαντικά ιατρικά λάθη.

 

 

Η ιδιωτική κλινική στην οποία χειρουργήθηκε, προσκόμισε ένα έγγραφο, στο οποίο η ανήλικη είχε δώσει την έγγραφη συγκατάθεσή της για την επέμβαση, κάτι στο οποίο δε συμφώνησαν οι γονείς της. Όπως ισχυρίζονται δεν έδωσαν ποτέ την συγκατάθεση τους, ούτε οι ίδιοι αλλά ούτε και η ανήλικη κόρη τους.

 

Σύμφωνα με την δικαστική γραφολόγο που κλήθηκε να ερευνήσει τη γνησιότητα της υπογραφής, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η υπογραφή αυτή είναι πλαστή, καθώς και στο πεδίο «Πληροφορίες για την Χειρουργική Επέμβαση» οι αναγραφόμενες «πιθανές επιπλοκές» προστέθηκαν αργότερα με διαφορετικό μελάνι/στυλογράφο και σε διαφορετικό χρόνο.

 

Το παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι πως η ανήλικη δεν θα έπρεπε να έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου! Το ένα ιατρικό λάθος διαδέχεται το άλλο…

 

«Έχουν καταθέσει δύο πραγματογνώμονες ιατροί, οι οποίοι λένε ότι υπάρχει ευθύνη για τον θάνατο του παιδιού και με διεξοδικό τρόπο αναφέρουν ότι το παιδί δεν έπρεπε ποτέ να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση λαπαροσκοπικής τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου, όπως φυσικά και ότι η μετέπειτα παρακολούθησή της 14χρονης δεν ήταν σωστή. Δεν αρμόζει και δεν συνάδει σε ιατρό να δίδει εξιτήριο σε ένα παιδί που χειρούργησε με έντονο κοιλιακό άλγος και με συμπτωματολογία οξείας κοιλίας».

 

Ζητούν να ασκηθεί άμεσα ποινική δίωξη ώστε ο άνθρωπος αυτός να σταματήσει από την Δικαιοσύνη».

 

Είναι ο ίδιος γιατρός που χειρούργησε τον 24χρονο από την Θεσσαλονίκη και έχασε και εκείνος τη ζωή του. Φαίνεται πως η λίστα είναι μεγάλη και πρέπει η δικαιοσύνη να λάβει τα μέτρα της!