16χρονος με ιστορικό 4ων εγχειρήσεων και τον έστειλαν σπίτι χωρίς εξέταση… και πέθανε!

25 Ιουλίου, 2022

Μέσα στον πόνο τους, βρήκαν κουράγιο οι γονείς ενός 16χρονου και κατέθεσαν μήνυση στο νοσοκομείο που κατέφυγαν για να βοηθήσουν  το παιδί τους. 

Οι γιατροί, δεν είδαν καν ότι το παιδί έχει στο ιστορικό του ήδη 4 εγχειρήσεις, παρόλο που η μητέρα κρατούσε προηγούμενες εισαγωγές και εξετάσεις στα χέρια της και ζητούσε να τις λάβουν υπόψη τους. Στο τέλος έδωσαν μια αντιπυρετική αγωγή και έστειλαν το παιδί στο σπίτι, χωρίς να μπουν στην διαδικασία έστω και μιας απλής αιματολογικής, που θα μπορούσε να δείξει τον σταφυλόκοκκο. Το παιδί χειροτέρευσε μέσα στις επόμενες ώρες και γι αυτό κρίθηκε εκ νέου η άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο και στη συνέχεια – λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης- στο Νοσοκομείο Παίδων ΄΄Αγία Σοφία΄΄, όπου και δυστυχώς κατέληξε.  

Εάν οι γονείς δεν έβρισκαν το κουράγιο να μιλήσουν, το περιστατικό αυτό θα ήταν ένα ακόμη γεγονός που θα ΄΄ταξίδευε΄΄ για λίγο μέσα στην κλειστή κοινωνία του νησιού και θα χάνονταν μετά από λόγο.                             

Η καταγγελία όμως, έρχεται να ΄΄συναντήσει΄΄την καταγγελία που έκαναν και οι οικείου του 49χρονου που έχασε με παρόμοιο τρόπο τη ζωή του. Δύο άδικοι θάνατοι από αδιαφορία γιατρών, μέσα σε λίγες μέρες! 

Ο κόσμος μαθαίνει… εξαγριώνεται… μιλάει. Και γι αυτό τον κόσμο ο Συνήγορος του Ασθενή, θα εδώ για να βοηθήσει στην απόδοση δικαιοσύνης.