18χρονη έπεσε σε κώμα μετά από πλαστική επέμβαση

2 Ιανουαρίου, 2020

Μία νεαρή κοπέλα στις Η.Π.Α.  έπεσε σε κώμα ύστερα από πλαστική επέμβαση για αύξηση στήθους
Σύμφωνα με τις έρευνες, ο γιατρός και οι νοσοκόμες την άφησαν μόνη της για τουλάχιστον 15 λεπτά χωρίς παρακολούθηση ενώ της είχαν χορηγήσει αναισθησία. Ως αποτέλεσμα, προκλήθηκε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη και έπεσε σε κωματώδη κατάσταση. 
Η νεαρή κοπέλα έπαθε ανακοπή καρδιάς και σταμάτησε να αναπνέει πριν ξεκινήσει το χειρουργείο. Οι γιατροί προχώρησαν σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση δύο φορές πριν καλέσουν ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος. 
Οι γονείς της μάλιστα δεν πληροφορήθηκαν αμέσως την επιπλοκή που συνέβη στην κόρη τους. «Φαίνεται πως η Έμαλιν σταμάτησε να αναπνέει εξαιτίας κάποιου λάθους στην αναισθησία, που της χορηγήθηκε από νοσοκόμα και όχι από αναισθησιολόγο».
Η οικογένεια της κατηγορεί τον χειρούργο και το νοσηλευτικό προσωπικό για αμέλεια και έχουν προχωρήσει ήδη σε μήνυση εις βάρος τους. 
«Είναι αδιανόητο ότι μία ομάδα επαγγελματιών της υγείας, μεταξύ των οποίων και ο πλαστικός χειρουργός, δεν ειδοποίησαν την άμεση βοήθεια για 5μισι ολόκληρες ώρες, ενώ η ασθενής τους είχε υποστεί δύο καρδιακές ανακοπές» αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας.
 
Πηγή: https://www.larissanet.gr