29χρονη έπαθε ανακοπή μετά τον τοκετό από ιατρικό λάθος

25 Νοεμβρίου, 2019

Από απροσεξία του ιατρικού προσωπικου μία νέα μητέρα έχασε τις πιο όμορφες στιγμές με το μωρό της και έπεσε σε κώμα. Οι γιατροί είναι αβέβαιοι για την εξέλιξη της κατάστασής της. Το νεογνό περνά τις πρώτες μέρες του χωρίς τη μητέρα του.
Η 29χρονη γυναίκα διακομίστηκε σε νοσοκομείο επαρχιακής πόλης για να γεννήσει. Όλα πήγαν καλά κι έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωράκι. Όλα άλλαξαν όταν οι γιατροί της χορήγησαν αντιβίωση μετά την καισαρική τομή
Η γυναίκα ήταν αλλεργική σε συστατικό του αντιβιοτικού με αποτέλεσμα ο οργανισμός της να αντιδράσει αρνητικά και να πάθει ανακοπή. Αμέσως μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερο νοσοκομείο και νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας.
Κατά τη μαγνητική τομογραφία διαπιστώθηκε ότι η ασθενής είχε υποστεί εγκεφαλικό οίδημα λόγω της αντίδρασης του οργανισμού της στο φάρμακο που της χορηγήθηκε.
Οι γιατροί προσπαθούν κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να την επαναφέρουν. 
Αν οι συνάδελφοι τους ήταν πιο προσεκτικοί πριν χορηγήσουν φαρμακευτική αγωγή στην ασθενή, τίποτα απ’όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί. Η 29χρονη παρακολουθείτε και όλοι ελπίζουν να επανέλθει σύντομα.
Το νεογέννητο παιδί της την περιμένει.
 
Πηγή: https://m.lifo.gr