Η BCLA κέρδισε την υψηλότερη αποζημίωση που δόθηκε ποτέ στην Ελλάδα, για λάθος ιατρική γνωμάτευση!

10 Οκτωβρίου, 2022

Η δικαιοσύνη στάθηκε στο πλευρό του – τότε – 70χρονου ασθενή, που εξαιτίας λάθους ιατρικής γνωμάτευσης όχι μόνο ταλαιπωρήθηκε, αλλά κινδύνεψε και η ζωή του, καθώς αρχικά διαγνώστηκε με νευροδερματίτιδα, ενώ έπασχε από λέμφωμα Hodgkin!

Συγκεκριμένα, ο κύριος I.M επισκέφτηκε νοσοκομείο της Αθήνας, με συμπτώματα όπως,εκτός από έντονο κνησμό, ξαφνικούς πυρετούς, κόπωση, επίμονο βήχα, έντονη εφίδρωση και απώλεια 15 κιλών μέσα σε 2 μήνες. 

Ο ιατρός που τον παρακολουθούσε, τον διαβεβαίωνε ότι τα συμπτώματα αυτά οφείλονταν σε ίωση και του σύστησε αντιβιοτική αγωγή και συντηρητική αντιμετώπιση.  

Καθώς τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν, ο ίδιος ο γιατρός του συνέστησε να κάνει αιματολογικές-βιοχημικές εξετάσεις και ακτινογραφία θώρακος. Τα αποτελέσματα αυτών έδειξαν ιγμορίτιδα και αναιμία. Και πάλι ο γιατρός σύστησε αγωγή όπως συμπληρώματα διατροφής και θεραπεία. 

Ο ασθενής για ακόμα μια φορά δεν είδε καμία βελτίωση. Αντιθέτως… χειροτέρευε. 

Η αναίτια αναιμία, τον οδήγησε να πάρει και μια δεύτερη γνώμη. Εκεί ήρθε αντιμέτωπος με την πραγματική εικόνα της υγείας του: έπασχε από λέμφωμα Hodgkin σταδίου IV!

Ο ελλιπής κλινικοεργαστηριακός έλεγχος, έδωσε ΄΄χώρο΄΄ στη νόσο να εξελιχθεί και ο ασθενής έπρεπε πλέον να κάνει χημειοθεραπείες!  

Αφού ο κ. Ι.Μ ξεπέρασε το στάδιο του σοκ και του φόβου – για το εάν ο οργανισμός του θα αντιδρούσε θετικά στη σωστή αγωγή, μετά από όλο το πολύτιμο χρόνο που χάθηκε με τη λάθος διάγνωση/αγωγή-, αποφάσισε να μηνύσει τόσο τον γιατρό όσο και όσους ενεπλάκησαν στη λάθος αυτή ιατρική γνωμάτευση.

Εμπιστεύτηκε την BCLA και κατάφερε να κερδίσει, την υψηλότερη αποζημίωση που έχει δοθεί στην Ελλάδα, για λανθασμένη, ιατρική γνωμάτευση. 

Η έμπειρη νομική ομάδα της BCLA, μετά από λεπτομερή εξέταση στοιχείων και στενή συνεργασία με τους ιατρούς – συνεργάτες της, κατάφερε να πετύχει ένα αξιοσέβαστο ποσό για τον άτυχο ασθενή, έτσι ώστε να μπορέσει να ανακάμψει οικονομικά, καθώς από το 2019 πλήρωνε σε ιδιωτικά νοσοκομεία και εργαστήρια για εξετάσεις, φαρμακευτικές αγωγές και στη συνέχεια, για δικαστικούς αγώνες.

Ο Ι.Μ είναι ένας από εμάς… ένας Έλληνας πολίτης, που χρόνια πλήρωνε ασφάλεια έτσι ώστε να έχει τη δημόσια υπηρεσία υγείας που του αξίζει… την υπηρεσία υγείας που πληρώνουμε όλοι μας!

Όταν όμως φτάνεις σε σημείο να κινδυνέψει η ζωή σου, η μόνη οδός είναι η νομική οδός. 

 

Μόνο έτσι, όχι μόνο θα αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά και μια αποζημίωση η οποία θα βοηθήσει τον ασθενή να έχει μια αξιοπρεπή καθημερινότητα, σε περίπτωση που πχ σταματήσει να εργάζεται.  

Για την BCLA η παραπάνω περίπτωση, δεν ήταν ακόμα μια «επιτυχημένη δικαστική αναμέτρηση». Ήταν μια ακόμα ευκαιρία να ΄΄φωνάξει΄΄ ότι ο ασθενής έχει δικαιώματα… και όταν αυτά καταπατούνται, το λόγο έχει η δικαιοσύνη!