37χρονη χάνει τη ζωή της λίγες ώρες μετά τη γέννα –sta blog

37χρονη χάνει τη ζωή της λίγες ώρες μετά τη γέννα – Αναμένεται η απάντηση της δικαιοσύνης

2 Μαΐου, 2023

37χρονη χάνει τη ζωή της λίγες ώρες μετά τη γέννα – Αναμένεται η απάντηση της δικαιοσύνης

 

Έξι χρόνια πέρασαν από τον θάνατο της 37χρονης Κατερίνας, στη Πυλαία Θεσσαλονίκης και ακόμα δεν έχουν λάβει απαντήσεις. Η άτυχη κοπέλα, έχασε τη ζωή της λίγες ώρες αφότου είχε γεννήσει τον γιο της και η ιατρική αυτή διαμάχη, μετρά χρόνια…

 

Η οικογένεια της δεν σταμάτησε να ζητά απαντήσεις, καθώς έχουν ήδη κινηθεί νομικά. Καταγγέλλει παραλείψεις της ιδιωτικής κλινικής και του ΕΚΑΒ.
Η υπόθεση εκδικάζεται σε πρώτο βαθμό στο δικαστήριο ενώ στο εδώλιο βρίσκονται έντεκα (11) πρόσωπα! Γίνεται αναφορά για γυναικολόγους, γιατρούς, τον πρόεδρο της ιδιωτικής κλινικής αλλά και υπαλλήλους του ΕΚΑΒ.
Το περιστατικο συνεβη, έξι χρόνια πριν, όταν η 37χρονη διακομίσθηκε  σε ιδιωτική μαιευτική κλινική.

 

Υποβλήθηκε σε καισαρική και κατά τη διάρκεια του τοκετού αιμορράγησε κι έχασε τις αισθήσεις της. Την επανέφεραν αλλά κανείς δεν γνωρίζει ή μπορεί να πει με σιγουριά, πόση ώρα ήταν σε αυτήν την κατάσταση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μετά από λίγες ώρες να δημιουργηθεί εγκεφαλικό οίδημα.

 

Θήλασε το νεογέννητο μωρό και λίγες ώρες μετά τη γέννα παρουσίασε παθολογικά συμπτώματα, αιμορραγία κι έφυγε από τη ζωή.

 

«Παλεύουμε όλα αυτά τα χρόνια σε έναν μεγάλο δικαστικό αγώνα, προσπαθώντας να δικαιωθεί η ψυχή της. Βγήκε από το χειρουργείο μετά από αρκετές ώρες χωρίς να μας ενημερώσει κανείς για το τι γινόταν. Έκαναν να τη φέρουν από το δωμάτιο, άλλη μία ώρα. Όταν την πέρασαν από μπροστά μας, ήταν πολύ ευτυχισμένη αλλά την είδα ότι γύρισε το κεφάλι της και έβαλε τα κλάματα».

 

Όταν τελικά οι δύο αδελφές κατάφεραν να μιλήσουν, η άτυχη Κατερίνα είπε στην αδελφή της:

 

«Δεν μπορείς να φανταστείς τι έγινε μέσα στο χειρουργείο. Νόμιζα θα πέθαινα. Έπαθα αιμορραγία και ξαφνικά αρχίζω να χάνομαι. Κι έτρεχαν πανικόβλητοι όλοι. Όταν συνήλθε, ήταν σε θάλαμο ανάνηψης με την αναισθησιολόγο, η οποία της είπε : «Ό,τι έγινε, έγινε. Να ξέρεις ότι ο γιατρός σου ήταν γρήγορος και αποτελεσματικός».

 

Οι κακοί χειρισμοί της προκάλεσαν εκτεταμένες θρομβώσεις στον εγκέφαλο.

 

«Είχε τάση για εμετό, ζάλη κι έχανε τα λόγια της. Εμείς δεν ήμασταν εκεί, περιμέναμε να πάμε στο επισκεπτήριο. Τη διασωλήνωσαν και μετά το ΕΚΑΒ άργησε να φτάσει στο νοσοκομείο».

 

Σύμφωνα με ομολογία της αδερφής της 37χρονης, οι κατηγορούμενοι αναφέρονται στο θύμα ως ένα απλό περιστατικό. Σύμφωνα με τη δικηγόρο της, γίνεται λόγος εγκληματικής παράλειψης. Χαρακτηριστικά έγιναν 11 κλήσεις από την ιδιωτική κλινική προς το ΕΚΑΒ, προκειμένου να παραλάβει τη λεχώνα και να τη μεταφέρει σε δημόσιο νοσοκομείο, το οποίο βρισκόταν σε απόσταση μόλις 5 χλμ, αλλά το ασθενοφόρο καθυστέρησε να πάει.

 

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 Μαΐου.