39χρονη μητέρα έχασε τη ζωή της μετά τη γέννα

39χρονη μητέρα έχασε τη ζωή της μετά τη γέννα

5 Απριλίου, 2019

Μία 39χρονη από τα Ιωάννινα έχασε τη ζωή της μετά τη γέννα του δεύτερου παιδιού της. Η γυναίκα κράτησε στην αγκαλιά της το μωράκι της και μετά από μερικές ώρες “έσβησε”.
Η άτυχη γυναίκα είχε μία απόλυτα φυσιολογική κύηση και η γέννα ολοκληρώθηκε επιτυχώς με την ίδια και το αγγελούδι της να δείχνουν υγιείς. Η 39χρονη μάλιστα είχε κανονικά τις αισθήσεις της μετά τον τοκετό και κράτησε με χαρά το παιδί της στην αγκαλιά της.
Η επιδείνωση της κατάστασής της…
Η κατάσταση της άτυχης γυναίκας επιδεινώθηκε, όταν ξεκίνησε να αιμορραγεί. Από τη στιγμή που άρχισε η αιμορραγία χρειάστηκαν 3 ολόκληρες ώρες για να μεταφερθεί από την ιδιωτική κλινική που νοσηλευόταν σε άλλο νοσοκομείο. Το νοσοκομείο απέχει μόνο 10 λεπτά από την τοποθεσία της κλινικής που βρισκόταν.
Η γυναίκα “χάθηκε” από αιμορραγική καταπληξία σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση.
Οι συγγενείς διευκρίνησαν σε δηλώσεις τους πως η ασθενής δεν είχε καμία επιπλοκή κατά την εγκυμοσύνη και τη διαδικασία της γέννας. Θεωρούν πως το πρόβλημα έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί άμεσα από τους υπεύθυνους γιατρούς της κλινικής, έτσι ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Εφόσον κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της γυναίκας σε νοσοκομείο, η διαδικασία θα μπορούσε να είχε προχωρήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Η οικογένεια αποφάσισε να κινηθεί νομικά με σκοπό να αποδοθούν οι ευθύνες σε εκείνους που δεν διαχειρίστηκαν ορθά το περιστατικό. Δύο παιδιά έμειναν ορφανά από μητέρα και αναμένεται να διευκρινιστεί και να διαλευκανθεί από το δικαστήριο ποιες ήταν οι αιτίες και οι υπεύθυνοι για τον θάνατο της 39χρονης.
 
 
Πηγή: https://www.protothema.gr