43χρονη μητέρα χάνει τη ζωή της σε επέμβαση ρουτίνας

43χρονη μητέρα χάνει τη ζωή της σε επέμβαση ρουτίνας

1 Ιουνίου, 2023

Μητέρα 43 ετών, έχασε τη ζωή της αφότου υπεβλήθη σε επέμβαση ρουτίνας για αφαίρεση ινομυωμάτων. Η καταγγελία για ιατρική αμέλεια ήρθε από τον 48ο σύζυγό της.

 

Σύμφωνα με ομολογία του συζύγου: “Είχε πόνους και μας έλεγαν ότι είναι φυσιολογικό. Tο χειρουργείο είχε προγραμματιστεί για τις 17/2/2022. Πριν ένα μήνα, είχε αιμορραγία. Πήγε στο νοσοκομείο, της έκαναν μετάγγιση γιατί είχε χάσει πολύ αίμα. Ήρθε η χειρουργός, μου είπε να μην ανησυχώ και ότι όλα θα πάνε καλά. Μου είπε ότι είναι μια απλή επέμβαση ρουτίνας. Όταν τελείωσε το χειρουργείο μου είπε η γιατρός ότι πρώτη φορά έκανε τόσο εύκολη επέμβαση.”
Η 43χρονη άρχισε να διαμαρτύρεται για έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα, λίγες ώρες μετά το χειρουργείο. Οι πόνοι ήταν έντονοι στη μέση αλλά και την πλάτη, κάτι που πέρασε ως μετεγχειρητικοί από τους γιατρούς. Όταν οι πόνοι άρχισαν να γίνονται πιο εντονοι ο σύζυγος έβαλε γνωστή του να μιλήσει με την γιατρό για να δει τι έχει συμβεί.

 

Η γιατρός υποστήριξε πως γνώριζε τι συμβαίνει καθώς είχε πληροφορηθεί από άλλους ασθενής για τους πόνους που είχε, αφού εκλιπαρούσε για βοήθεια. Το παράδοξο είναι πως τους καθησύχασε λέγοντας τους πως πονάει το στομάχι από φάρμακα που της είχα δώσει και το πρωί θα είναι μια χαρά.

 

Η άτυχη μητέρα 2 παιδιών, κατέληξε την επόμενη ημέρα το πρωί.

 

“Πήγαμε στο νοσοκομείο και δεν ήξεραν τι να μου πουν, φαινόταν στα μάτια τους το λάθος που έχουν κάνει. Μου είπαν ότι πήγαν όλοι οι γιατροί και την εξέτασαν όμως κανείς δε γνωρίζει γιατί πέθανε”.

 

Το ιατρικό σφάλμα και η αμέλεια στη όλη υπόθεση, έρχεται στην δημοσιότητα καθώς δεν της ζητήθηκε ποτέ το ιστορικό της ασθενούς, από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ενώ η ασθενής είχε προβλήματα υγείας , κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί τους.

“Έναν μήνα πριν είχε κάνει μετάγγιση αίματος. Είχε κάνει τέσσερις καισαρικές και είχε ατροφικό νεφρό εκ γενετής και το ήξερε”.
“Θέλουμε να αποδοθούν ευθύνες”

 

Η οικογένεια της 43χρονης μητέρας ζητά δικαίωση. «Θέλουμε να αποδοθούν ευθύνες. Μου στέρησαν τη Διονυσία μου, τη μητέρα των τεσσάρων παιδιών μου», κατέληξε ο σύζυγος.

 

Από την νεκροψία – νεκροτομή προέκυψε ότι η άτυχη μητέρα κατέληξε από εσωτερική αιμορραγία, αιτία θανάτου στην οποία καταλήγουν τρεις νεκροτόμοι.