500.000 ευρώ αποζημίωση κόστισε σε νευροχειρούργο το λάθος του!

2 Οκτωβρίου, 2018

Ακόμα μία περίπτωση που η αμέλεια και η ανευθυνότητα τιμωρήθηκαν!

Μπήκε στο χειρουργείο για μια απλή επέμβαση στη σπονδυλική στήλη και ο νευροχειρουργός την άφησε τετραπληγική! Με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας ο χειρουργός αναγκάστηκε να την αποζημιώσει με 450.000 ευρώ!

Η υπόθεση που συντάραξε την ελληνική κοινή γνώμη και ήρθε να προστεθεί στις εκατοντάδες άλλες που συμβαίνουν καθημερινά αφορά μια 64χρονη που το 2006 υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική της στήλη από τον κατηγορούμενο ορθοπεδικό νευροχειρουργό, σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, η 64χρονη έπεσε σε κώμα και όταν επανήλθε εμφάνισε σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο που της προκάλεσε τετραπληγία με τα δυσμενή επακόλουθα που η πάθηση αυτή συνεπάγεται.
Η δικαίωση της άτυχης γυναίκας ήρθε σε δεύτερο βαθμό έπειτα από έφεση που έγινε στην πρωτόδικη απόφαση, η οποία αθώωνε τον νευροχειρουργό.
Το Ανώτερο Δικαστήριο απέδειξε ότι οι ισχυρισμοί που παρουσίασε στο Πρωτοδικείο ο ιατρός ότι τα πάντα έγιναν με την επιβαλλόμενη φροντίδα και επιμέλεια, δεν ευσταθούν και ότι κατά τη διάρκεια του χειρουργείου έγιναν μια σειρά λαθών και αστοχιών που οποιοσδήποτε έμπειρος χειρουργός θα έπρεπε να εντοπίσει και να αποτρέψει.
Εν όψει των ευρημάτων, η έφεση της ασθενούς και της οικογένειάς της επετεύχθη και έτσι ο ανεύθυνος γιατρός που προσπάθησε μετά από τα τραγικά του λάθη να αποσιωπήσει την αλήθεια υποχρεώθηκε να καταβάλλει αποζημιώσεις ύψους 450.000 ευρώ.
Η συγκεκριμένη ιστορία έρχεται να αποδείξει για μια ακόμα φορά όχι μόνο την τραγική ανευθυνότητα που υπάρχει σε πολλές περιπτώσεις στο Σύστημα Υγείας, αλλά και το ότι πολλοί είναι εκείνοι που έπεσαν θύματα ενός τραγικού Χειρουργικού Λάθους και δεν βρίσκουν το θάρρος να το καταγγείλουν! Είτε από φόβο είτε επειδή πιστεύουν ότι δεν θα δικαιωθούν. Όλα τα ιατρικά λάθη είναι τραγικά και ο υπεύθυνος πρέπει να τιμωρείται!
Η σωστή ιατρική περίθαλψη είναι δικαίωμα σας. Μην αφήσετε κανέναν να παίζει μαζί της!
Μιλήστε για το λάθος που υποστήκατε τώρα!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]