Στις 9 Απριλίου η δίκη για τον χαμό του 36χρονου από την Πάτρα

Στις 9 Απριλίου η δίκη για τον χαμό του 36χρονου από την Πάτρα

4 Απριλίου, 2019

Στις 9 Απριλίου αναμένεται η δίκη του αδικοχαμένου 36χρονου που έχασε τη ζωή του μετά από πολλαπλές επεμβάσεις. Ο άντρας στην προσπάθεια του να χάσει βάρος, έχασε τη ζωή του αφήνοντας πίσω τους οικείους του να πενθούν.
Η επί χρόνια σύντροφος του 36χρονου δηλώνει ότι ο γιατρός έπεισε τον ασθενή να προχωρήσει στην επέμβαση, ενώ δεν υπήρχε άμεσος κίνδυνος για την υγεία του. Ο ασθενής βρισκόταν σε ηλικία 36 ετών, είχε ύψος 1,85 και διέθεται Δείκτη Μάζας Σώματος 36. Οι επεμβάσεις με σκοπό την απώλεια βάρους συνιστώνται σε άτομα με δείκτη μάζας άνω του 40.
Οι πολλαπλές εγχειρήσεις στις οποίες υποβλήθηκε οδήγησαν στο θάνατο του.
Δείτε το σχετικό άρθρο εδώ
Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό μετά την έφεση που άσκησε ο δικηγόρος της οικογένειας του 36χρονου από την Πάτρα. Ο γιατρός θα βρεθεί στο εδώλιο, απέναντι από την οικογένεια του ασθενή του, για να αποδείξει την αθωότητα του.
Οι υποθέσεις ιατρικών λαθών αυξάνονται καθημερινά, αλλά στην Ελλάδα δεν υπάρχει οργανωμένο σύστημα καταγραφής. Οι ασθενείς πρέπει να γνωρίζουν τα δικαιώματα τους και οι γιατροί τις υποχρεώσεις τους.
Οι εξειδικευμένοι πραγματογνώμονες και ιατρικοί σύμβουλοι αναλαμβάνουν να ελέγξουν τα στοιχεία κάθε υπόθεσής και να κρίνουν αν έχει προκληθεί ιατρικό λάθος ανά περίπτωση. Εν συνεχεία η υπόθεση προχωρά δικαστικώς, με σκοπό την απόδοση ευθυνών και τη δικαίωση εκείνων που έχουν αδικηθεί με οποιοδήποτε τρόπο.
Εσείς γνωρίζετε αναλυτικά ποιες είναι οι περιπτώσεις ιατρικών λαθών;
Διαβάστε εδώ όλες τις περιπτώσεις