Αγωγή 850.000€ σε γνωστό, πλαστικό χειρουργό

4 Φεβρουαρίου, 2022

Μόνο ΄΄όμορφο΄΄ αποτέλεσμα, δεν είχε η εφαρμογή υαλουρονικού, για μια 38χρονη γυναίκα. Μια συνηθισμένη μέθοδος αισθητικής, και μάλιστα από γνωστό πλαστικό χειρουργό, την ταλαιπωρεί από το 2018. Το πρόσωπο της γυναίκας παραμένει παραμορφωμένο, με βαθιές ουλές και χωρίς να υπάρχει πιθανότητα βελτίωσης. Τα χείλη της, είναι σε τέτοια κατάσταση που δυσκολεύεται να πιει νερό ακόμα και με το καλαμάκι. Τα κατά συρροή, ιατρικά λάθη, παραλίγο να της στερήσουν και την όραση του δεξιού ματιού της, το οποίο σώθηκε στο παρά πέντε. Ο επώνυμος πλαστικός χειρουργός, μόλις άρχισε να ΄΄θορυβείται΄΄ από τα τηλεφωνήματα της απελπισμένης – πλέον – γυναίκας, θέλησε να της δώσει 5.000 ευρώ έτσι ώστε να… ξεχαστεί το θέμα. 

Η 38χρονη όμως, προχώρησε δικαστικά και τώρα απαιτεί μέσω του δικηγόρου της, 850.000€.

Εκτός από το εμφανισιακό κομμάτι-όπως είναι φυσικό- έχει κλονιστεί και η ψυχική της υγεία, με αποτέλεσμα  η γυναίκα να παρακολουθείται από ψυχίατρο και λαμβάνει αγωγή.   

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα, να ΄΄γυρίσει ΄΄ την πλάτη σε ένα θύμα, το οποίο επειδή για τους δικού του λόγους, ήθελε να βελτιώσει την εμφάνισή του. Η λάθος εφαρμογή του υαλουρονικού στα χείλη για αισθητικό αποτέλεσμα, είναι το ίδια καταδικάσιμη με την εφαρμογή του ίδιου υλικού, στο γόνατο, για λόγους οστεοαρθρίτιδας. 

Ο κάθε γιατρός, οφείλει να τιμάει την ιδιότητά του…αλλιώς; Πρέπει να σταθεί μπροστά από τη δικαιοσύνη και να επωμιστεί τις συνέπειες. Υπάρχουν πολλές γυναίκες εκεί έξω, που ίσως από ντροπή, ίσως από φόβο να μην έχουν καταγγείλει ποτέ παρόμοια περιστατικά και να ζουν απομονωμενες με το πρόβλημά τους. Γι αυτό είναι εδώ ο Συνήγορος του Ασθενή. Για να σταθεί δίπλα, όχι μόνο σε αυτές τις γυναίκες, αλλά και σε όσους έχουν υποστεί ιατρικά λάθη… λάθη που τους έχουν στερήσει εργασία, φιλίες, σχέσεις…ή ακόμα τους έχουν στερήσει οικογένεια και φίλους από τη ζωή. 

Είμαστε εδώ για όλους… με τους κατάλληλους ανθρώπους, οι οποίοι θα κάνουν ό,τι καλύτερο για να πάρετε πίσω, έστω και ένα μικρό κομμάτι ζωής σας. Μια αποζημίωση, δεν θα σας δώσει τα πάντα… θα σας δώσει όμως μια αξιοπρεπή καθημερινότητα και ιατρική φροντίδα. Αρκεί να μιλήσετε.