Ακυρώνονται παιδικά χειρουργεία για ασθενείς με καρκίνο

Ακυρώνονται παιδικά χειρουργεία για ασθενείς με καρκίνο

15 Ιουνίου, 2023

Μια νέα ακύρωση παιδικού χειρουργείου, έρχεται από το νοσοκομείο «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού».

Νέο περιστατικό ακύρωσης παιδικού χειρουργείου λόγω έλλειψης κρεβατιού», έρχεται στη δημοσιότητα. 8χρονος που «Πάσχει από καρκίνο προχωρημένου σταδίου» μπαίνει και πάλι σε αναμονή τελευταίας στιγμής.
Το θέμα έγινε γνωστό μέσω γνωστής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, όπου συγγενείς του παιδιού, έκανε γνωστό. Η έλλειψη κρεβατιού ή αναβολή χειρουργείου τελευταίας στιγμής σε ασθενή προχωρημένου σταδίου, μπορεί να αποβεί μοιραίο. Οι γονείς του ανήλικου δεν μπορούν να χάσουν χρόνο με αποτέλεσμα να «βάζουν λυτούς και δεμένους» έτσι ώστε να γίνει έρανος και το παιδί να χειρουργηθεί στο εξωτερικό, σύμφωνα με τα λεγόμενα συγγενή.

 

“Αρχικά το χειρουργείο ήταν να γίνει τη Δευτέρα, ωστόσο μας ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει κρεβάτι και μας είπαν ότι θα γίνει την Πέμπτη. Μας είπαν απλά αυτό, χωρίς να μας πουν κάποιον άλλο λόγο ακύρωσης. Από την ώρα που δημοσίευσα το βίντεο, μου έχουν πει κι άλλες γυναίκες ότι τους έχει συμβεί να μη βάζουν το παιδί τους στο χειρουργείο και να τους ακυρώνουν αρκετές φορές”.

 

Το χειρουργείο έχει ακυρωθεί μια φορά, ενώ το στάδιο του καρκίνου του 8χρονου είναι 3 ή 4 πράγμα το οποίο σημαίνει πως πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα.
Οι γονείς του μικρού αγοριού σχεδιάζουν τη διεξαγωγή εράνου έτσι ώστε να μπορέσει ο ανήλικος να φύγει στις ΗΠΑ για να χειρουργηθεί.

 

Δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό περιστατικό, καθώς λόγος γίνεται από γονείς που δηλώνουν πρώτη αλλά και δεύτερη αναβολή χειρουργείου, με αποτέλεσμα να ψάχνουν να βρουν λύση.

 

Τα περιστατικά πλυθαίνουν, θα τα αφήσετε να συμβαίνουν;