Αναίμακτο ιατρικό λάθος… ή μήπως όχι;

Αναίμακτο ιατρικό λάθος… ή μήπως όχι;

1 Φεβρουαρίου, 2019

Η αρχή της ιστορίας
Οι αιματολογικές εξετάσεις είναι από τις σημαντικότερες που πρέπει να υποβληθεί ένα ζευγάρι που επιθυμεί να αποκτήσει παιδί. Ο λόγος είναι για να διαπιστωθεί εάν κάποιος από τους δύο ή και οι δύο είναι φορείς του στίγματος μεσογειακής αναιμίας.
Όπως είναι γνωστό, εάν και οι δύο διαγνωστούν με στίγμα, η  απόκτηση παιδιού είναι απαγορευτική, καθώς το βρέφος θα γεννηθεί με μεσογειακή αναιμία. Στην περίπτωση ενός νεαρού ζευγαριού, η κατάσταση πήρε πολύ άσχημη τροπή…
Για την τέλεση θρησκευτικού γάμου είναι απαραίτητη η πιστοποίηση που βεβαιώνει ότι το ζευγάρι δεν είναι φορείς του στίγματος μεσογειακής αναιμίας. Έτσι οι ερωτευμένοι νέοι έκαναν αιματολογικές εξετάσεις και πήραν τη βεβαίωση από έναν μικροβιολόγο αλλά και από έναν κυβερνητικό γιατρό.
Έπειτα από λίγο καιρό έφεραν στον κόσμο ένα παιδί με μεσογειακή αναιμία…
Όπως αποκαλύφθηκε και οι δύο είχαν στίγμα μεσογειακής αναιμίας και οι γιατροί τους εξέδωσαν τις βεβαιώσεις χωρίς στην πραγματικότητα να ελέγξουν τις αιματολογικές εξετάσεις.
Η δικαιοσύνη μίλησε
Το νεαρό ζευγάρι κινήθηκε νομικά εναντίον των γιατρών, οι οποίοι καταδικάστηκαν για ιατρική αμέλεια και ψυχική οδύνη. Η αποζημίωση που έλαβαν οι άτυχοι γονείς έφτασε τα 30.000 ευρώ για έξοδα νοσοκομειακής περίθαλψης του παιδιού αλλά και γενικές αποζημιώσεις για ταλαιπωρία, ψυχική οδύνη και απώλεια στην προσωπική τους ευτυχία.
Η προχειρότητα και ανευθυνότητα των γιατρών στέρησε από τους γονείς την ευτυχία τους και καταδίκασε ένα παιδί σε μια ταλαιπωρία δίχως τέλος. Κάθε χρόνο οικογένειες καταστρέφονται αντί να ζήσουν το όνειρο που ανέμεναν εξαιτίας ιατρικών λαθών!
Αν έχετε και εσείς μια παρόμοια ιστορία να μοιραστείτε και θέλετε να δικαιωθείτε για όσα τυχόν έχετε υποστεί, είμαστε δίπλα σας για να σας βοηθήσουμε!
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]