Αναισθησιολόγος δηλητηρίαζε ασθενείς για να τους επαναφέρει “μαγικά” ξανά στη ζωή!

20 Μαΐου, 2019

Μερικές φορές απλά δεν μπορείς να πιστέψεις όσα διαβάζεις και αναρωτιέσαι εαν όντως είναι αλήθεια όσα αναφέρονται στον Τύπο. Μία απίστευτη ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας το 2017…
Ο Γάλλος αναισθησιολόγος Frederic Pechier δηλητηρίαζε τους ασθενείς τους και ύστερα τους επανέφερε στη ζωή για να δείξει φυσικά τις “εκπληκτικές” του ικανότητες στην άσκηση της ιατρικής τέχνης.
Την περίοδο που το θέμα αναδείχθηκε από τα μέσα ο γιατρός είχε δεχθεί τουλάχιστον επτά κατηγορίες. Στις δύο από αυτές τις περιπτώσεις οι ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι υπόλοιποι πέντε κατάφεραν να επιβιώσουν από το “παιχνίδι” του αναισθησιολόγου.
Πως οδηγήθηκαν οι Αρχές στο πρόσωπό του…
Οι αιματολογικές εξετάσεις των θυμάτων έδειξαν πως τους είχαν χορηγηθεί ποσότητες ποτάσιου και αναισθητικών που δεν ήταν απαραίτητα για τη διαδικασία νάρκωσης τους. Κατά την πρώτη του σύλληψη, θεωρήθηκε επικίνδυνος και του αφαιρέθηκε η άδεια άσκησης επαγγέλματος. Ο γιατρός όμως αφέθηκε ελεύθερος λόγω έλλειψης ενοχοποιητικών στοιχείων.
Τα θύματα έφτασαν τα…50!
Δύο χρόνια αργότερα όμως και μετά από έρευνα των Αρχών, ο δρόμος οδήγησε και πάλι στον Frederic Pechier, που αυτή τη φορά κατηγορήθηκε ότι άσκησε τη συγκεκριμένη τακτική σε 50 ανθρώπους!
Οι εισαγγελείς τον παρομοίασαν με έναν πυρομανή πυροσβέστη!
Ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε σημαντικά καθώς οι έρευνες διέκριναν τουλάχιστον 42 περιστατικά ασθενών. Από τις 42 περιπτώσεις, οι 20 δυστυχώς πέθαναν την ώρα της βάρδιάς του από το 2008 έως το 2017.
Πρόκειται για ένα ανήκουστο περιστατικό που μας κάνει να χάνουμε την πίστη μας στον γιατρό, αλλά κυρίως στον άνθρωπο! Ο γιατρός επιμένει μέχρι και σήμερα ότι είναι αθώος!
Πηγή: https://www.cnn.gr