Αναβλήθηκε η δίκη 16 γιατρών για ιατρική αμέλεια

24 Σεπτεμβρίου, 2019

Νέα δικάσιμη ημερομηνία πήρε η υπόθεση των 16 γιατρών που είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο μιας 43χρονης γυναίκας που υποβλήθηκε σε γαστρεκτομή.
Το δικαστήριο έλαβε τηλεφώνημα από άγνωστο για τοποθέτηση βόμβας, γεγονός που ήταν η αιτία για την εκ νέου αναβολή της δίκης. Τελικά το τηλεφώνημα αποδείχθηκε φάρσα, ωστόσο ο άδικος χαμός της γυναίκας και ο πόνος της οικογένειας της είναι αληθινός.
Σύμφωνα με την υπόθεση, η 43χρονη έπασχε από νοσογόνο παχυσαρκία και υποβλήθηκε σε επέμβαση για να αδυνατίσει. Κατά το χειρουργείο, οι γιατροί από αμέλεια τρύπησαν το έντερο της, με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να χάσει τη ζωή της. 
Το χρονικό της υπόθεσης
Η γυναίκα επιθυμούσε διακαώς να αδυνατίσει και κατόπιν ιατρικής γνωμάτευσης αποφάσισε να υποβληθεί σε γαστρεκτομή. Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά το χειρουργείο υπήρξε τραυματισμός του λεπτού εντέρου και της κοιλιακής αορτής, με αποτέλεσμα να χάσει μεγάλη ποσότητα αίματος. 
Μάλιστα, σημειώθηκαν τέσσερις τραυματισμοί του εντέρου, με τον τελευταίο να περνάει απαρατήρητος από τους χειρούργους. Καθώς ο τραυματισμός δεν αντιμετωπίστηκε, με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να πάθει περιτονίτιδα, οργανική ανεπάρκεια και τελικά να καταλήξει.
Κατά την διάρκεια της μετεγχειρητικής νοσηλείας της, διαπιστώθηκαν με αξονική τομογραφία παθογνωμικά ευρήματα, ωστόσο δεν αξιολογήθηκαν εγκαίρως από το ιατρικό προσωπικό. 
 
Πηγή: https://www.dikastiko.gr