Απίστευτα ιατρικά λάθη που έχουν συμβεί στις μέρες μας (ΜΕΡΟΣ 1)

10 Αυγούστου, 2018

Απίστευτα ιατρικά λάθη που έχουν συμβεί στις μέρες μας (ΜΕΡΟΣ 1)

Ιατρικά λάθη συμβαίνουν. Οι γιατροί είναι πάνω απ’όλα άνθρωποι και όπως είναι φυσικό μπορούν να προβούν σε λάθος χειρισμούς και γνωματεύσεις. Σε περίπτωση όμως που γίνει κάποιο λάθος θα πρέπει να ελέγχεται από τους αρμόδιους και να εξετάζεται ενδελεχώς η υπαιτιότητα του γιατρού ανάλογα με το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί ο ασθενής.

Ο ασθενής σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποζημιώνεται και να δικαιώνεται ηθικά και νομικά.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε περιπτώσεις απίστευτων ιατρικών λαθών που έχουν υποστεί ασθενείς:

  • Στις Ηνωμένες Πολιτείες γυναίκα που προχώρησε σε εξωσωματική γονιμοποίηση λόγω δυσκολίας φυσιολογικής σύλληψης, μετά τη γέννα παρατήρησε ότι το βρέφος που έφερε στον κόσμο ήταν αρκετά πιο μελαμψό από εκείνη και τον σύζυγο της!Τελικά αποδείχτηκε μετά από εξέταση DNA ότι ο εμβρυολόγος είχε μπερδέψει το δείγμα του συζύγου της με άλλου άντρα.Το ζευγάρι κινήθηκε νομικά εναντίον του εμβρυολόγου και της κλινικής και απέσπασε το ποσό του 1.000.000 δολαρίων.
  • 49.000 δολάρια κατάφερε να κερδίσει 49χρονος από νοσοκομείο στο Σιάτλ καθώς οι γιατροί “ξέχασαν” έναν μεταλλικό συσπειρωτήρα μέσα στην κοιλιά του κατα τη διάρκεια εγχείρησης για αφαίρεση όγκου. Ευτυχώς, κατάφερε να αφαιρέσει γρήγορα από την κοιλιά του το ιατρικό εργαλείο και δεν παρουσίασε άλλα προβλήματα μετά την περιπέτεια του. Φυσικά κινήθηκε νομικά ενάντια στην ομάδα γιατρών που τον χειρούργησαν και του νοσοκομείου.
  • Ένα 47χρονος στο Λος Αντζελες ένιωσε έντονους πόνους στο δεξί του όρχι και απευθύνθηκε σε ειδικό γιατρό. Ο γιατρός αποφάσισε να του αφαιρέσει τον όρχι με τον φόβο καρκινώματος. Εν τέλει αποδείχθηκε ότι το χειρουργείο που υπεβλήθη ήταν άσκοπο καθώς δεν διέτρεχε κανένα κίνδυνο. Ο 47χρονος και η γυναίκα του διεκδίκησαν και έλαβαν το ποσό των 200.000 δολαρίων από το νοσοκομείο.
  • Τραγική κατάληξη είχε μία 17χρονη από το Μεξικό η οποία μεταφέρθηκε στις Η.Π.Α. για να αντιμετωπίσει πρόβλημα που είχε με την καρδιά της. Οι γιατροί αποφάσισαν να την υποβάλλουν σε μεταμόσχευση καρδιάς. Η καρδιά βρέθηκε και η μεταμόσχευση έγινε με επιτυχία. Η 17χρονη απεβίωσε μετά από 2 εβδομάδες καθώς οι γιατροί είχαν “ξεχάσει” να ελέγξουν αν η καρδιά του δότη ήταν συμβατή με την ασθενή. Οι γονείς προχώρησαν σε μηνύσεις για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον χαμό της κόρης τους. Η αποζημίωση που έλαβαν πήγε εξ ολοκλήρου σε κοινωφελή ιδρύματα.
  • Μια 67χρονη στην Αμερική πήγε για μια απλή εξέταση στο νοσοκομείο και παραλίγο να προχωρήσει σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς! Το λάθος έγινε από νοσηλευτές που μετά την εξέταση της την πήγαν σε άλλο όροφο και δωμάτιο άλλου ασθενή. Έμεινε στο χειρουργικό κρεβάτι επί μία ώρα αναμένοντας να χειρουργηθεί ώσπου ευτυχώς την αναζήτησε ο γιατρός της που διέκοψε τη διαδικασία έγκαιρα. Η οικογένεια της γυναίκας προχώρησε σε μήνυση κατά του νοσοκομείου για ψυχική οδύνη και λάθος διαχείριση ασθενή και έλαβε 160.000 δολάρια.

ΔΕΙΤΕ στο ΔΩΡΕΑΝ βιβλίο μας ιατρικά λάθη που έχουν συμβεί στην Ελλάδα

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]