Απίστευτο ιατρικό λάθος: Γέννησε τα λάθος… παιδιά!

Απίστευτο ιατρικό λάθος: Γέννησε τα λάθος… παιδιά!

9 Ιουλίου, 2019

Έγινε “μπέρδεμα” στην κλινική
Ένα ζευγάρι Ασιατών είχε απευθυνθεί σε κλινική γονιμότητας στην Καλιφόρνια, ώστε να προχωρήσει σε εξωσωματική γονιμοποίηση. 
Στον τοκετό όμως, οι γονείς σοκαρισμένοι ανακάλυψαν ότι τα δύο αγοράκια που γέννησε η γυναίκα δεν είχαν ούτε ένα χαρακτηριστικό ασιατικής καταγωγής. Σύμφωνα και με το τεστ DNA που πραγματοποίησαν στη συνέχεια, πιστοποιήθηκε ότι τα νεογέννητα δεν συνδέονταν βιολογικά με κανέναν από τους δύο γονείς.
Οι γονείς επίσης είχαν εκφράσει τις υποψίες τους ήδη από την κύηση, καθώς υπήρξαν σημάδια που έδειχναν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την διαδικασία, τα οποία όμως η κλινική αγνόησε. Συγκεκριμένα, ένας υπέρηχος που έδειξε ότι το φύλο των παιδιών είναι αρσενικό, παρόλο που η κλινική είχε δηλώσει στους γονείς ότι δεν είχαν χρησιμοποιήσει αρσενικά έμβρυα.
Οι γιατροί καθησύχασε το ζευγάρι ενημερώνοντας τους πως η εξέταση ήταν ανακριβής, ωστόσο η γυναίκα γέννησε τελικά δύο αγοράκια! Τέλος, τα βρέφη πέρα από το γεγονός ότι δεν συνδέονταν βιολογικά με κανέναν από τους δύο γονείς, δεν είχαν και καμία συγγενική σχέση μεταξύ τους!
Το ζευγάρι έχει κινηθεί νομικά εναντίον της κλινικής, υποστηρίζοντας ότι προσπαθούσε χρόνια να συλλάβει και ξόδεψε ένα μεγάλο ποσό για την εξωσωματική διαδικασία, η οποία τελικά δεν είχε τα αποτελέσματα που τους είχαν υποσχεθεί. Η κλινική κατηγορείται για ιατρική αμέλεια και για εσκεμμένη πρόκληση συναισθηματικής βλάβης.
 
Εσείς έχετε ακούσει για παρόμοιο περιστατικό;
 
Πηγή: https://www.sdna.gr
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]