Απίστευτο ιατρικό λάθος! Τον κατέστησαν ανίκανο από λανθασμένη διάγνωση!

15 Μαΐου, 2019

Ο ασθενής υποβλήθηκε σε 14 επεμβάσεις καθώς διαγνώστηκε με όγκο, που τελικά δεν είχε ποτέ!
Ο ασθενής διαγνώστηκε λανθασμένα με όγκο στον προστάτη με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια περιπέτεια με σοβαρές ιατρικές, σωματικές και ψυχολογικές συνέπειες.
Το χρονικό της υπόθεσης
Ο άτυχος άνδρας είχε προβλήματα κατά την ούρηση, το οποίο του προκαλούσε και άλλα σωματικά προβλήματα. Επισκεπτόμενος τον γιατρό, διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη και αμέσως υποβλήθηκε σε χειρουργείο για την αφαίρεση του.
Κατά την επέμβαση, έγινε ολική αφαίρεση του προστάτη, με αποτέλεσμα ο άνδρας να υποστεί μόνιμο στένωμα της ουρήθρας και να έχει συχνές και μόνιμες ενοχλήσεις. Επιπλέον, πάσχει από παρακράτηση ούρων, στυτική δυσλειτουργία και σεξουαλική ανικανότητα!

Το πιο σοκαριστικό γεγονός της υπόθεσης είναι ότι ο ασθενής αναγκάστηκε να υποβληθεί συνολικά σε 14 επεμβάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας του, ενώ στο μέλλον θα πρέπει να λάβει εκ νέου θεραπείες και εξετάσεις.
Η περιπέτεια που βίωσε τον σημάδεψε όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά, καθώς πάσχει από διαταραχές ύπνου, κόπωση, άγχος και κατάθλιψη.
Κατέστρεψαν τον ιατρικό του φάκελο!
Ο γιατρός κατηγορείται επίσης για άρνηση να παραδώσει στον ασθενή τον ιατρικό του φάκελο και προέβη σε καταστροφή όλων των στοιχείων, γεγονός που είναι παράνομο και τιμωρείται από τον νόμο.
 
Σύμφωνα και με το κατηγορητήριο, ο εν λόγω γιατρός πέρα από την λανθασμένη διάγνωση, δεν προέβη στις απαραίτητες εξετάσεις αλλά διαβεβαίωσε και τον ασθενή ότι η επέμβαση ήταν η μόνη λύση για να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας του. Επιπλέον, ο ουρολόγος δεν εξασφάλισε την ελεύθερη συγκατάθεση του ασθενή για την επέμβαση, αλλά μόνο αφού του παρουσίασε ανεπαρκή και λανθασμένα στοιχεία σχετικά με το χειρουργείο και τις επιπλοκές του.
Το δικαστήριο έλαβε σοβαρά υπόψη του τα στοιχεία και τις μαρτυρίες τόσο του ασθενή όσο και της οικογένειας του, αλλά και τις σοβαρές συνέπειες που είχε η αμέλεια του γιατρού στην σωματική και ψυχική του υγεία και επέβαλε στον γιατρό αποζημίωση 70.000 ευρώ συν τόκους.
 
Ένα ιατρικό λάθος μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά τη ζωή ενός ασθενή και να τον ζημιώσει σωματικά και ψυχολογικά ή ακόμα και να του κοστίσει την ζωή.
Τα ιατρικά λάθη πρέπει να αποζημιώνονται με σκοπό να αποδίδονται οι ευθύνες και οι ασθενείς να ενισχύονται, έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν καλύτερα το πρόβλημα που τους έχει δημιουργηθεί, αλλά και να έχουν ένα αίσθημα δικαίωσης για ό,τι τους συνέβη.
 
 
Πηγή: https://www.zarpanews.gr