Από εξωσωματική σε ακρωτηριασμό: Η 32χρονη Μαρία καταγγέλλει…

1 Οκτωβρίου, 2018

Το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει μητέρα…

Η μητρότητα είναι ένα θείο δώρο που όλες οι γυναίκες επιθυμούν να βιώσουν στη ζωή τους. Το ίδιο ακριβώς ήθελε και η 32χρονη Μαρία. Δεν μπορούσε να φανταστεί πως το πιο όμορφο της όνειρο θα γινόταν εφιάλτης.
Η Μαρία βρήκε το θάρρος να στείλει επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Κώστα Κληρίδη, αλλά και την Υπουργό Υγείας, καταγγέλλοντας ιατρική αμέλεια. Επιθυμεί την δίωξη τους και την δικαίωση της. Στην καταγγελία αναφέρει πως βρέθηκε σε ιδιωτική κλινική με σκοπό να προχωρήσει σε θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η άτυχη γυναίκα παραλίγο να χάσει τη ζωή της, ενώ αναγκάστηκε να ακρωτηριάσει το πόδι της!
Η ασθενής διακομίσθηκε στη κλινική με αμυγδαλίτιδα. Οι γιατροί, ο εμβρυολόγος, ο αναισθησιολόγος και ο γυναικολόγος ήταν ενήμεροι για την κατάσταση της. Αποφάσισαν να της χορηγήσουν αντιβίωση προκειμένου να κρατηθούν τα έμβρυα, με αποτέλεσμα η άτυχη Μαρία να υποστεί ανακοπή καρδιάς.
Η γυναίκα ένιωσε ανήμπορη και αισθάνθηκε ότι δεν θα καταφέρει να συνέλθει ποτέ. Πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές. Το ιατρικό αυτό λάθος δεν της στέρησε μόνο την μητρότητα, αλλά αποδείχτηκε και μοιραίο για την υγεία της καθώς έχασε το ένα της πόδι. Εδώ και δύο χρόνια παλεύει να ξεπεράσει αυτό που της συνέβη και να προσαρμοστεί στη νέα σκληρή πραγματικότητα που βιώνει.
Τα ιατρικά λάθη οδηγούν τους ασθενείς σε αδιέξοδο. Τους αλλάζουν ολοκληρωτικά τη ζωή και τους στερούν τα όνειρα τους. Οι ασθενείς που έχουν ζήσει τέτοιες καταστάσεις πρέπει να τις κοινοποιούν και να μιλούν δημόσια για την κατάσταση τους. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]